Miten luoda ChatGPT Slack-botti Zapierin avulla

kuva21.jpg

Meille Zapierissa Slack on tärkeä päivittäisessä viestinnässämme. Voi jopa sanoa, että työskentelemme Slackissa niin paljon kuin mahdollista neljännesvuosittaisen kokouksettomuusviikkomme aikana.

Jotakin, joka auttaa meitä saamaan kaiken irti Slackista, on Zapierin käyttäminen suosikki sovellustemme yhdistämiseen antaen meille enemmän kykyjä jo vahvassa alustassa.

Yksi hiljattain löytämistäni suosikeista on ChatGPT. Integroimalla ChatGPT:n ja Slackin, voin lähettää ohjeita ja saada vastauksia ilman että minun tarvitsee poistua Slackista. Jos minun täytyy kysyä kysymys, miettiä otsikkoa blogikirjoitukselle tai pyytää apua vastauksen muotoilemisessa viestiin, voin tehdä sen ilman kontekstin vaihtamista.

Tässä blogipostauksessa käymme läpi kaksi eri tapaa tuoda ChatGPT:n ja ChatGPT Plussan käyttäjille GPT-4:n voima Slack-työtilaasi.

  • Vastausrobotti, joka lähettää vastauksia ChatGPT:ltä ketjuun aina kun aloituslause ilmestyy tiettyyn kanavaan.
  • ChatGPT:n poikaleikkurirobotti, joka lähettää aloituslauseita ja hakee vastauksia missä tahansa kanavassa.

Tämä työnkulku vaatii monivaiheisen Zapin, joka on saatavilla maksullisella Zapier-suunnitelmalla tai ilmaisen koekäytön aikana. Lue lisää monivaiheisista Zapeista.

Luo ChatGPT-vastausrobotti

Zapierin avulla voit luoda automatisoituja työnkulkuprosesseja (joita kutsutaan nimellä Zaps), jotka lähettävät tietoa eri sovellusten välillä. Voit luoda Zapin alusta alkaen tai käyttää mallia päästäksesi nopeasti alkuun.

Aloitaminen mallin avulla on helppoa. Napsauta alla olevaa Zap-mallia, joka vie sinut Zap-editoriin. Sinua pyydetään luomaan Zapier-tili, jos sinulla ei ole sellaista vielä. Kun olet suorittanut tämän tehtävän, seuraa vain alla olevia ohjeita Zapsin asettamiseksi.

Aloita keskustelu ChatGPT:n kanssa, kun merkki julkaistaan tiettyyn Slack-kanavaan

Slack + ChatGPT

Lisätietoja

Uusi Zapier-käyttäjä? Se on työkalu, joka auttaa yhdistämään sovelluksia ja automatisoimaan työnkulkuja ilman monimutkaista koodia. Rekisteröidy ilmaiseksi.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että olet luonut ilmaisen OpenAI-tilin ennen aloittamista. Kun olet luonut tilin, klikkaa yläkulman Asetukset-välilehteä ja valitse Näytä API-avaimet.

kuva14.png

Sitten klikkaa +Luo uusi salausavain-painiketta luodaksesi API-avaimen. Varmista, että kopioit avaimen nyt, sillä tarvitset sen yhdistäessäsi OpenAI-tilisi Zapieriin myöhemmin.

kuva20.png

Aseta Slack-laukaisimesi

Aika asettaa liipaisin – tapahtuma, joka käynnistää Zapin. Valitse liipaisimeksi Slack-sovellus ja tapahtumaksi Uusi viesti kanavalle. Mikäli käytät Zap-pohjaa, tämä on jo valittuna puolestasi.

image10.png

Yhdistä Slack-tilisi, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Klikkaa Valitse tili... ja klikkaa + Yhdistä uusi tili, tai valitse tili pudotusvalikosta, jos olet jo yhdistänyt Slackin Zapieriin aiemmin.

Klikkaa Jatka. Seuraavaksi valitse kanava, johon haluat lähettää ChatGPT-promptisi. Klikkaa pudotusvalikkoa nähdäksesi listan kanavista valitsemassasi Slack-tilissä.

kuva1.png

Klikkaa Jatka.

Nyt sinun täytyy testata käynnistäjääsi. Zapier löytää juuri postitetun viestin valitsemastasi kanavasta ja käyttää sitä asettaakseen loput Zappisi osat.

Klikkaa Testaa laukaisin -painiketta. Kun laukaisin toimii oikein, klikkaa Jatka.

image6.png

Aseta ChatGPT-toimintasi

Nyt asetetaan toiminto eli tapahtuma, jonka Zap suorittaa, kun se käynnistyy. Valitse toiminnoksi ChatGPT ja tapahtumaksi Keskustelu. Klikkaa Jatka-painiketta.

Seuraavaksi avautuu pop-up-ikkuna, joka pyytää OpenAI API-avainta, jonka kopioit aiemmin. Liitä se API-avain -kenttään ja napsauta Kyllä, jatka ChatGPT:hen.

kuva19.png

Seuraavaksi sinun täytyy kertoa Zapierille miten lähettää ohje ChatGPT:lle. Voit hakea dataa Slack-viestistäsi valitsemalla vaihtoehdon Lisää dataa pudotusvalikosta mistä tahansa tyhjästä kentästä.

Tässä esimerkissä sinun ei pitäisi tarvita lisäkontekstia muuta kuin teksti Slack-viestistä itsessään. Jos käytit Zapieria ja ChatGPT:tä johonkin muuhun kuin liiketoimintasähköpostien kirjoittamiseen, prompt-kenttääsi olisi todennäköisesti tarvittu hieman lisäohjausta.

kuva30.png

Täältä voit myös säätää vastauksesi lämpötilaa (luovuuden tasoa) ChatGPT:stä, sekä muita kenttiä kuten lisäohjeita ChatGPT:lle ja nimen ChatGPT-assistentillesi.

Jos haluat ChatGPT: n muistavan tämän keskustelun, haluat sisällyttää jotain Muistinavaimenkenttään, kuten esimerkiksi Slack-käyttäjän käyttäjänimi. Jos jätät sen tyhjäksi, voit silti puhua ChatGPT: n kanssa Slackissa, mutta se ei muista keskustelua.

Kun olet mukauttanut tämän vaiheen, napsauta Jatka.

Seuraavaksi testaat toiminnon. Klikkaa Test & Review tai Test & Continue -painiketta, ja Zapier noutaa vastauksen ChatGPT:ltä, riippuen siitä, miten olet mukauttanut kenttiäsi.

kuva15.png

Kun olet saanut laukaisimen toimimaan, napsauta näytön alaosan +-painiketta.

kuva29.png

Aseta Slack-toimintosi

Aseta seuraavaksi askel, joka lähettää ChatGPT-responsesi Slackiin. Valitse toimintosovellukseksi Slack ja tapahtumaksi Lähetä kanavaviestit.

kuva22.png

Sinua pyydetään jälleen liittämään Slack-tilisi. Liitä Slack-tilisi, johon haluat viestin postitettavan. Useimmissa tapauksissa tämä on sama Slack-tili, jonka liitit aikaisemmin.

Valitse Jatka.

Nyt on aika määrittää, miten viestisi GPT-3: sta näkyy Slackissa ja missä se julkaistaan. Lisää haluamasi yhteys viestitekstikenttään, ja varmista, että sisällytät Assistant Response Message datan pudotusvalikosta, koska siinä on vastauksesi ChatGPT:ltä.

image17.png

Voit myös mukauttaa, mistä viesti tulee, kuten botista tai itsestäsi. Jos valitset botin, voit mukauttaa asioita, kuten botin nimi ja kuvake, joka ilmestyy sen vieressä.

kuva7.png

Jos haluat, että bottisi vastaa viestiketjuun Slack-kanavan sijaan, siirry kohtaan Thread, klikkaa kenttää ja valitse aikaleima (joka näkyy Zapierissa Ts-nimellä) pudotusvalikosta ilmaistaksesi Zapierille, mihin viestiin lanka luodaan.

kuva4.png

Kun olet muokannut viestisi, klikkaa Jatka.

Nyt on aika testata toimintasi. Klikkaa Testaa toimintoa. Zapier lähettää viestin valittuun Slack-kanavaasi varmistaakseen, että Zapisi toimii.

kuva31.png

Jos viestiketju, jonka Zapier lähetti kysymykseesi, näyttää hyvältä, Zapisi on käyttövalmis. Jos jokin asia näyttää väärältä tai testi epäonnistuu, palaa takaisin ja säädä, kunnes viestisi näyttää toivotulta.

image25.png

Rakenna ChatGPT slash-komennoboti

Nyt tiedät miten integroida ChatGPT Slackiin niin, että se vastaa tiettyjen kanavien viesteihin, mutta mitä jos et halua rajoittaa itseäsi vain yhteen kanavaan? Slash-komentorobotilla voit lähettää muistutuksia mistä tahansa kanavasta Slack-tililläsi.

Aloita uusia keskusteluja ChatGPT:llä, siepattuna webhooksista ja julkaise vastaukset Slack-kanavalla

Luo Slack-sovelluksesi ja aseta webhook-laukaisu

Jotta voit luoda komentobotin Slackiin, sinun on aloitettava Slack-sovelluksen rakentaminen. Älä huoli, se ei ole yhtä pelottavaa kuin miltä se kuulostaa.

Ensin mene api.slack.com/apps-sivulle ja klikkaa Luo sovellus. Sen jälkeen anna sovelluksellesi nimi ja valitse Slack-tili, jossa haluat käyttää bottiasi.

kuva11.png

Seuraavaksi lisää kauttaviivakomentoja bottiisi valitsemalla Kauttaviivakomennot-painikkeen, sitten klikkaamalla Luo uusi komento.

kuva9.png

Sieltä voit valita sanan tai lauseen, jonka haluat käyttää käskynä. Voit myös lisätä lyhyen kuvauksen siitä, mitä käsky tekee, sekä käyttövihjeen, joka opastaa kuinka käskyä käytetään.

image8.png

Meidän täytyy vielä lisätä Pyyntö URL, jonka saamme Zapierin webhook-integraatiosta.

Avaathan uuden välilehden tai ikkunan ja luo uuden zapin käyttäen Webhooks by Zapier sovellusta laukaisijana (trigger app) ja Catch Hook laukaisutapahtumana (trigger event).

image28.png

Klikkaa Jatka-painiketta. Seuraavaksi, ilmestyy Webhook URL-osoitteesi. Varmista, että kopioit sen.

kuva23.png

Kopioi webhookin linkki ja palaa Slack-komentosi asetussivulle ja liitä linkki Pyyntö-URL -kenttään. Tallenna sitten asetuksesi.

Nyt on aika testata viivasikomandosi. Zapier käyttää testin tietoja Zap-suorituksen lopun ajan. Avaa Slack ja kirjoita komentosi seuraten ChatGPT:lle lähetettävää kehotetta.

kuva18.png

Tämän jälkeen palaa Zap-editoriin ja napsauta Testaa liipaisinta. Zapier tuo testiviestisi Slackista sekä muuta tietoa, kuten kanavan ja käyttäjänimen.

kuva13.png

Kun webhook toimii oikein, klikkaa Jatka.

Aseta ChatGPT-toimintosi

Kuten edellinen Zap, nyt on aika asettaa ChatGPT-toimintopiste. Aloita valitsemalla ChatGPT laukaisusovellukseksi ja Keskustelu laukaisutapahtumaksi. Klikkaa Jatka.

image16.png

Sitten sinun tulee yhdistää OpenAI-tilisi Zapieriin ja klikata Jatka.

Seuraavaksi on aika mukauttaa, miten lähetät viestin ChatGPT:lle. Koska viestisi on vain se, mitä kirjoitit Slackiin, klikkaa Käyttäjän viesti-kentässä ja valitse Teksti Lisää tiedot-pudotusvalikosta. Sitten, jos haluat säätää lämpötilaa tai mukauttaa apuriasi, teet sen täällä.

image24.png

Kun olet mukauttanut kentät, klikkaa Jatka.

Seuraavaksi klikkaa Test & Review tai Test & Continue, ja jos kaikki toimii sulavasti, klikkaa näytön alareunassa olevaa + painiketta.

Aseta Slack-toimintosi

Nyt on aika asettaa Slack-toimintoaskel ja mukauttaa, miten ChatGPT:n tulokset näkyvät, kun ne tulevat Slackiin.

Seuraa samoja askeleita kuin aiemmin. Valitse Slack-toimintosovellus, valitse Lähetä kanavaviestit -toiminto. Yhdistä sitten Slack-tilisi Zapierin kanssa.

Nyt voit muokata viestiäsi. Yksi ero tämän Zapin ja aiemmin rakentamamme Zapin välillä on, että haluamme julkaista ChatGPT-tulokset missä tahansa kanavassa, ei vain yhdessä tietyn kanavan kanssa.

Kanava-kentän sijaan sinun tulisi valita Kanavan tunniste pudotusvalikon Mukautettu-välilehdestä, jotta Zap tietää, että ChatGPT-tuloksen tulee näkyä siellä missä slash-komento on annettu eikä vain yhdessä tietyn kanavan.

image12.png

Tämän jälkeen voit muokata viestiäsi sekä botin nimeä ja kuvaketta juuri kuten edellisessä Zapissa teimme. Kun olet valmis muokkaamisen kanssa, klikkaa Jatka.

kuva26.png

Lopuksi on aika testata toimintasi napsauttamalla Testaa toiminto. Zapier lähettää testiviestin Slack-kanavallesi katsottavaksi. Jos viestisi näyttää hyvältä, olet valmis käyttämään Zappiasi. Voit myös säätää sitä, kunnes viestisi näyttää juuri oikealta.

Tuo ChatGPT:n voima Slackiin

Olemme yhä tekoälyn aikakauden alkuvaiheessa, ja on niin paljon odotettavaa mietittäessä, miten OpenAI-työkalut voivat toimia osana arkipäiväämme. Nämä kaksi automaatiota ovat vain yksi loputtoman tuntuisista tavoista käyttää ChatGPT:tä saadaksesi työn sujumaan hieman jouhevammin.

Hyödynnä tekoälyä

Löydä lisää tapoja automatisoida OpenAI:ta.

Liittyvää lukemista:

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>