Miten kirjoittaa ChatGPT kysymykset parhaiden tulosten saamiseksi

Käänteinen-prompt-chatgpt-64108376ed35e-sej-760x400.png

Teollisuudessa on käytetty AI-pohjaisia kielimalleja, kuten ChatGPT, joka mahdollistaa paremman laadun tuloksia työkaluista kirjoittaessasi.

Voit antaa ChatGPT:lle muutamia avainsanoja tai lauseita, joiden perusteella se generoi tietoa, sosiaalisen median posteja, tuotekuvauksia ja muuta.

Olipa sitten kyseessä digitaalinen markkinoija, bloggaaja tai liiketoiminnan omistaja, kirjoitushaasteiden hallitseminen on olennaista, jotta voit luoda vaikuttavaa sisältöä, joka vetoaa yleisöösi.

Tehokkaiden ohjeiden kirjoittaminen voi olla haastavaa, koska palautteen laatu riippuu ohjeiden tarkkuudesta ja selkeydestä.

Tässä on joitain toimintasuunnitelmia ja parhaita käytäntöjä ChatGPT: stä parhaiden tulosten saamiseksi kirjoitustehtävissä.

Kirjoitushaasteita ChatGPT:lle

Mikä on ChatGPTin tarjoama kehote?

ChatGPT:n tehtävälaatikko on ohje tai keskustelun aihe, jonka käyttäjä antaa ChatGPT-tekoälymallille vastattavaksi.

Promptti voi olla kysymys, lausunto tai mikä tahansa muu ärsyke, jonka tarkoituksena on herättää luovuutta, reflektiota tai osallistumista.

Käyttäjät voivat käyttää kehotetta luodakseen ideoita, jakamaan ajatuksiaan tai aloittaakseen keskustelun.

ChatGPT-ohjeet on suunniteltu avoimiksi ja voidaan mukauttaa käyttäjän mieltymysten ja etujen mukaan.

Miten kirjoittaa kysymyksiä ChatGPT:lle

Aloita antamalla ChatGPT:lle kirjoitustehtävä, kuten "Kirjoita lyhyt tarina henkilöstä, joka löytää olevansa supervoimainen."

ChatGPT luo vastauksen promptisi perusteella. Vastaus voi olla muutamasta lauseesta useisiin kappaleisiin, riippuen promptin monimutkaisuudesta ja tarkkuustasosta, jonka olet pyytänyt.

Käytä ChatGPT:n luomaa vastausta lähtökohtana kirjoituksellesi. Voit ottaa vastauksessa esitetyt ideat ja käsitteet ja laajentaa niitä lisäämällä oman persoonallisen näkökulmasi tarinaan.

Jos haluat luoda lisää ideoita, kokeile kysyä ChatGPT:ltä lisäkysymyksiä, jotka liittyvät alkuperäiseen kysymykseesi.

Uusi tekoälyllä varustettu sisältömarkkinoinnin työkalupakki

Hyödynnä seuraavan sukupolven teknologioita ennen kilpailijoitasi. Laadi hyvin optimoitu ja kohdennettu sisältö, joka tuottaa tuloksia kolme kertaa nopeammin.

Esimerkiksi voit kysyä: ”Millaisia haasteita henkilö voi kohdata tutkiessaan uutta supervoimaansa?” tai ”Miten henkilön suhteet muihin voivat muuttua supervoiman myötä?”

Muistathan, että ChatGPT:n vastaukset luodaan tekoälyn avulla eivätkä ole välttämättä aina täydellisiä tai juuri sellaisia kuin haluaisit.

Kuitenkin ne voivat edelleen olla suuri inspiraation lähde ja auttaa sinua aloittamaan kirjoittamisen.

Pakollinen Chrome-liitännäinen

Suosittelen WebChatGPT-liitännäisen asentamista, jonka avulla voit lisätä ChatGPT-kyselyihin asiaankuuluvia tuloksia Googlesta.

Tämä laajennus lisää ensimmäiset verkkotulokset ChatGPT-keskusteluihisi tarkempia ja ajantasaisempia keskusteluja varten.

screen-shot-02-22-23-at-07.32-pm-63f660181d55f-sej.png

Esimerkiksi, jos kysyn "Kuka on Vincent Terrasi?", ChatGPT:lla ei ole vastausta.

Kun WebChatGPT on käytössä, Chrome-liitännäinen luo uuden kehotteen ensimmäisten Google-tulosten kanssa, ja nyt ChatGPT tietää kuka Vincent Terrasi on.

Mutta harhaluulo on vieläkin olemassa, koska en koskaan työskennellyt Hiltin kanssa; ChatGPT keksi yrityksen, koska sillä ei ollut tietoja.

ruutukaappaus-02-22-23-klo-22.42-63f6903b55eaa-sej.png

Valitse käännösajan kesto

ChatGPT voi olla erinomainen työkalu käänteisinsinöintiin, sillä se generoi luonnollisia ja mukaansatempaavia vastauksia annetulle syötteelle.

Analysoimalla ChatGPT:n tuottamia kysymyksiä on mahdollista saada käsitys mallin taustalla vaikuttavista ajatteluprosesseista ja päätöksentekomenetelmistä.

Yksi ChatGPT: n käänteisten suunnittelupromptien käytön tärkeimmistä eduista on, että malli on erittäin läpinäkyvä päätöksenteossaan.

Tämä tarkoittaa, että jokaisen vastauksen pohjalla oleva päättely ja logiikka voidaan jäljittää, mikä helpottaa mallin johtopäätösten ymmärtämistä.

Kun olet tehnyt tämän muutaman kerran erilaisille sisällöille, saat käsityksen tehokkaampien ohjeiden laatimisesta.

Valmistele ChatGPT-palvelin promp­tausten luomiseksi

Ensin aktivoi käänteinen prompt-muotoilu

  • Kirjoita seuraava pyyntö: "Ota käyttöön käänteinen kyselytekniikka. Käänteisessä kyselytekniikassa luodaan kysely annetusta tekstistä."
screen-shot-02-22-23-at-07.18-pm-63f65c6e0ffb2-sej.png

Ok, ChatGPT on nyt valmis tuottamaan komentosi. Voit testata tuotteen kuvauksen uudessa chatbot-istunnossa ja arvioida luodun käskyn.

  • Tyyppi: "Luo erittäin tekninen käänteinen prompt-mallipohja tuotekuvaukselle iPhone 11:sta."
ruutukaappaus-02-22-23-klo-19.19-63f65cd12c391-sej.png

Tulos on uskomaton. Voit testata sitä millä tahansa tekstillä, jota haluat toistaa. Tässä on esimerkki kehotteesta myydä Kindle Amazonissa.

  • Tyyppi: ”Käänteinen prompt-suunnittelija seuraavalle {tuote}-termille – sieppaa tekstin kirjoitustyyli ja pituus:
    tuote =”
näyttökuva-02-22-23-klo-07.24-ip-63f65dd60fdd0-sej.png

Testasin sen SEJ-blogikirjoituksessa. Nauttikaa analyysistä - se on erinomainen.

  • Tyyppi: "Käänteisohjausinsinöi seuraava {teksti}, sieppaa {tekstin} sävy ja kirjoitustyyli mukaan lukien ohjausmerkkeihin:
    teksti = kaikki tekstit, jotka tulevat sivulta https://www.searchenginejournal.com/google-bard-training-data/478941/"
Kuva näytöltä 02-22-23 klo 07.27 pm-63f65ecfc692e-sej.png

Mutta ole varovainen, ettet käytä ChatGPT:tä tekstien generoimiseen. Se on vain henkilökohtainen avustaja.

Onko jokainen ChatGPT:n generoima vastaus todella ainutlaatuinen? Vai yliarvioimmeko sen kyvyn tuottaa erilaisia tekstejä?

Tämä on jännittävä kysymys, joka nousi esiin sen jälkeen, kun analysoin 10 000 tekstiä, jotka tuotettiin ChatGPT:llä.

Päätelmä

Päätelmänä ChatGPT:n tuottaman tekstilaadun tutkimus on tuottanut joitain mielenkiintoisia tuloksia.

Vaikka algoritmi voi antaa samanlaisia vastauksia eri kysymyksiin, on olemassa kysymyksiä OpenAI:n lupauksista.

ChatGPT ei näytä olevan paras työkalu sisällön luomiseen johtuen luovuuden puutteesta ja merkittävästä sisällön kopioinnista.

Kuitenkin työkalu saattaa edelleen olla hyödyllinen täydellisen käynnisteen löytämiseen laadukkaan tekstin luomiseksi muiden generaattorien avulla, kuten LLAMA, OPT, BLOOM, GPT3.5 tai Cohere.

Lisää resursseja:

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>