6 tapaa, joilla SEO-asiantuntijat käyttävät ChatGPT: tä juuri nyt

kuva5.png

Varoitus, Google. Hakukonemaailmassa on uusi pelaaja.

Varmaan olet kuullut tämän ennenkin, mutta tällä kertaa se on vakavaa.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) on laaja oppimismalli, jonka pääasiallinen fokus on kielellä.

Käyttämällä tekoälyä (AI) ja massiivista määrää dataa, se voi vuorovaikuttaa käyttäjien kanssa keskustellen, vastaten jälkikysymyksiin, tunnistaen virheet, hyläten epäasianmukaiset pyynnöt ja haastaen jopa vääriä olettamuksia.

Vaikka tämä OpenAI:n kehittämä chatbot ei ole suora kilpailija Googlen kanssa, se muuttaa tapaa, jolla hakuja tehdään. Tämä tulee muuttamaan hakukoneoptimoinnin muotoa merkittävästi.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tätä teknologiaa ja keskustelemme innovatiivisista tavoista, joita eteenpäin suuntautuneet hakukoneoptimointiosaajat jo käyttävät suorittaakseen tehtävänsä.

Mitä voit tehdä ChatGPT:llä?

Olemme vasta alkaneet hyödyntämään koneoppimisen ja tekoälyn mahdollisuuksia SEO:ssa ja markkinoinnissa.

ChatGPT pystyy osallistumaan keskusteluihin ja vastaamaan kysymyksiin tavanomaisella ihmismäisellä tavalla.

Se kykenee kirjoittamaan esseitä, fiktiivisiä tarinoita, runoja ja jopa mainostekstejä – mikä on tarpeeksi saadakseen ammattikirjoittajat kuten minut hieman huolestuneiksi.

Sitä voidaan käyttää sisällön luomiseen niin tarkasti, että New Yorkin koululautakunta on jo kieltänyt sen käytön peläten sen aiheuttavan huijaamista.

Mutta enemmän kuin sisältö, ChatGPT on tarpeeksi älykäs käytettäväksi meta-kuvauksen kirjoittamiseen tai koodin vianmääritykseen. Tällä hetkellä sen käyttäminen koodaukseen on pitkä tekninen prosessi, mutta näyttää turvalliselta olettaa, että siitä tulee paljon helpompaa oppimismallin kasvaessa.

Se voi toimia myös hakutoimiston apuna, antaen vastauksia tiedusteluihin selkeissä ja ytimekkäissä muodoissa säästääkseen käyttäjät monilta verkkosivuilta etsiessään vastauksia kysymyksiinsä.

Esimerkiksi, jos etsit ohjetta naudanliha wellingtonin valmistukseen, sen sijaan, että joutuisit selata kymmeniä blogisivuja ja vierittämään pitkän tarinan ohi siitä, kuinka bloggaajan isoäiti kerran valmisti tämän ruokalajin Winston Churchillille, ChatGPT antaa sinulle ainesosalistan ja valmistusohjeet.

image6.png

SEO-asiantuntijana tämä saattaa kuulostaa hieman pelottavalta.

Mutta AI-teknologian omaksuminen sen sijaan, että huolestuisi siitä voisi olla hyvä siirto.

On monia tapoja, joilla voit käyttää sitä työn virtaviivaistamiseksi ja tehdä turhat tai toistuvat tehtävät tehokkaammiksi.

Katsotaanpa, miten huipputason SEO-ammattilaiset jo käyttävät ChatGPT:tä.

Tavat, joilla SEO-asiantuntijat käyttävät jo ChatGPT: tä

1. Sisällön luominen

Sisällön luominen voi olla harmillista, varsinkin jos sinulla ei ole koulutettua (ja nöyrää) kirjoittajaa kuten minua henkilökunnassasi.

Voiko ChatGPT tehdä tämän sinulle? No, se voi, mutta sinun kannattaa välttää sen käyttämistä verkkosivujen ja blogikirjoitusten kirjoittamiseen.

Vuonna 2022 Google-hakukoneen asiantuntija John Mueller sanoi selvästi, että hakukone katsoo tekoälyä hyödyntäen luodun sisällön olevan roskapostia ja rikkovan yhtiön ohjeita.

Parhaillaan Google-algoritmit voivat tunnistaa ja rankaista tekoälyn tuottamaa sisältöä, myös sellaista, joka käyttää anti-havaitsemisalgoritmeja.

Sinun tulisi aina käyttää ihmisen valvontaa työskennellessäsi tekoälyn kanssa.

Kuitenkin kaikki voivat turvallisesti käyttää ChatGPT:tä sisällön luomiseen sosiaalisen median julkaisuja, sähköpostiviestejä, laskeutumissivun kopioita PPC:lle tai jopa mainoskopiota varten. Siitä voi myös olla loistava ideointityökalu.

Kysyin ChatGPT:ltä, "Mikä on SEO?"

kuva4.png

Vastauksena sain kolme hyvin kirjoitettua kappaleen yleiskatsauksesta hakukoneoptimoinnista.

Jos olet varovainen, ChatGPT voi auttaa yksinkertaistamaan monia turhia sisältötehtäviä, kuten mainosvariaatioita, mutta sinun tulee aina tarkistaa huolellisesti kaikki luodut sisällöt, koska niissä voi olla virheitä.

2. Avainsanatutkimus ja analysointi

Ok, joten et halua riskiä jäämällä kiinni ChatGPT:n käytöstä sisällön luomiseen. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi hyödyntää sen voimaa osana sisältöstrategiaasi.

ChatGPT tekee avainsanatutkimuksen käytännöllisen vaivattomaksi.

Vain avaa keskusteluohjelma ja kirjoita muutamia tavoiteavainsanoja, ja pyydä niihin liittyviä. ChatGPT tulostaa listan liittyvistä avainsanoista perustuen sen ymmärrykseen hakutuloksista.

Jotta voit kokeilla tätä toiminnallisuutta, etsin pankkiohjelmistotoimittajan kannalta tärkeitä avainsanoja.

Jokin aika myöhemmin chatbot esitti minulle avainsanojen ja lauseiden listan, jotka olisi voinut kestää paljon kauemmin perinteisessä avainsanatutkimuksessa löytää.

kuva2.png

Voit myös käyttää sitä kilpailun määrittämiseen eri avainsanoille.

Esimerkkinä korkean tason esimerkki, pyysin sitä määrittämään, olisiko "koripallo" vai "punonta verkko" helpompi sijoittaa. Tiedämme jo vastauksen, mutta oli hienoa nähdä chatbotin vahvistavan sen.

kuva3.png

3. Sisältöstrategian kehittäminen

Hyvä on, myönnän, että tämä hämmästytti minut. En olisi edes ajatellut sitä, ellei Joe Speiserin tweet olisi tullut vastaan:

6/ Selvittää sisältömarkkinoinnin strategiasi

Esimerkiksi,

Olen pyytänyt Chatbotilta AI SaaS -sisältöstrategiaa.

Se on melko perusversio,
mutta voit pyytää Chatia laajentamaan jokaista kohtaa, kunnes saat yksityiskohtaisen tiekartan. pic.twitter.com/QxcvKNHJNK

— Joe Speiser ⚡️ (@jspeiser) January 2, 2023

Juuri niin. Voit pyytää ChatGPT:ä laatimaan sisältömarkkinoinnin strategian puolestasi.

Vaikka se ei palauta yksityiskohtaisia suunnitelmia (vaikka niitä olisi todennäköisesti mahdollista pyytää), se tarjoaa korkean tason joukon taktiikoita sisällölle, joka liittyy määriteltyyn kenttään.

Yksi huomio, joka tulee mieleen chatbot-luodun sisältöstrategian käyttöönotosta, on huoli siitä, että kilpailijasi saattavat tehdä saman asian. Tästä syystä kaikki luovat lähes identtisiä blogikirjoituksia kuten "tekoälyn hyödyt", "kuinka tekoäly-SaaS voi parantaa tehokkuutta" jne.

4. Parempi ymmärrys hakutarkoituksesta

Mielestäni tämä on ChatGPT:n tarjoama yksittäinen mielenkiintoisin SEO:seen liittyvä mahdollisuus - sen kyky tarkentua hakukyselyyn ja katsoa sanojen taakse hakutarkoitus.

Kyllä, Google yrittää tehdä tätä, ja kyllä, se on parantunut dramaattisesti hakukoneen elinkaaren aikana - mutta lainatakseni tweettiä Keiran Flanagania, "Google ottaa kyselysi ja yrittää vastata siihen. ChatGPT ottaa kyselysi ja usein kehittää sitä."

4/ Lisäarvo:

Monissa esimerkeissä ChatGPT tarjoaa hakijalle lisävinkkejä, joita hakija ei ollut ottanut huomioon

Google ottaa kyselysi ja yrittää vastata siihen

ChatGPT ottaa kyselysi ja parantaa sitä usein

Erinomainen esimerkki @HelloSurgeAI:n toteuttamasta hienosta tutkimuksesta pic.twitter.com/ZeDJGWP2VR

Kieran Flanagan 🤘 (@searchbrat) 3. tammikuuta 2023

Vaikka tämän chatbotin beta-versio ei ole vielä yhdistetty verkkoon, ChatGPT:n oppimiskyky näyttää mahdollistavan huomattavasti paremman ymmärryksen siitä, mitä jokainen haku etsii, tarjoten joskus jopa tietoa, jonka haku ei tiennyt etsivänsä.

SEO ammattilaisena tiedät varmasti, että vastaamalla kysymykseen paremmin voit parantaa hakukonenäkyvyyttäsi. ChatGPT voi auttaa sinua tässä.

5. Hyvien SEO-otsikoiden luominen

Kysy mistä tahansa kirjoittajalta, ja he kertovat sinulle, että otsikot ovat yksi vaikeimmista asioista kirjoittaa, erityisesti SEO-tarkoituksiin. Liian usein niistä tulee kuivia asioita kuten "Kuinka rakentaa takaisinlinkkejä” tai jokin tylsä vastaava.

Jotta saataisiin jotain lisämakua, pyysin ChatGPT:tä antamaan minulle listan otsikoista selkälinkityssivulle ja se antoi minulle kymmenen vaihtoehtoa, jotka kaikki olivat mielenkiintoisempia kuin minun "kuinka tehdä" -linjani.

kuva1.png

6. Analytiikkaraporttien laatiminen ja hallinta

Monille markkinoijille raportit ja taulukot ovat ammatillisen olemassaolon pilkut. Mutta yritykset haluavat todisteita siitä, että ponnistelut tekevät eron. Tässä ChatGPT voi olla todellinen pelinvaihtaja.

Lisäksi tämä toiminto voi auttaa sinua tunnistamaan uusia sijoitustilaisuuksia, joita olet muuten voinut missata.

Oletetaan, että haluat luoda säännöllisiä lausekkeita analytiikkaraportointia varten, mutta sinulla ei ole vahvaa ohjelmointitaustaa. Esimerkiksi ehkä haluat suodattaa raporttia käyttämällä tiettyjä sanoja, jotta voit tunnistaa mahdollisuudet laajentaa usein kysyttyjä kysymyksiä tai ohjeita.

ChatGPT mahdollistaa kenelle tahansa, jolla on perustuntemus näiden ilmaisujen toiminnasta, käyttää chatbotia listan automaattiseen generointiin.

Samaan tapaan, jos Excel tai Google Sheets aiheuttaa sinulle jatkuvasti ongelmia (kuten kaikille), ChatGPT voi poistaa suuren osan päänvaivasta kaavojen kirjoittamisessa ja tietojen parsimisessa.

Olen tuskin raapaissut pintaa siitä, kuinka AI voi auttaa sinua näissä prosesseissa, mutta jos haluat lisätietoja, Search Engine Journalin koti-IT-guru Vahan Petrosyanilla on erinomainen artikkeli, joka käsittelee näitä aiheita syvällisemmin.

Tekeekö tekoälystä rohkean uuden maailman hakukoneoptimoinnille?

ChatGPT on äärimmäisen vaikuttava työkalu. Ja sen tarjoaman mahdollisuuksien ja tulevaisuuden jännityksen voi helposti viedä mennessään, erityisesti SEO:n kannalta.

Vain yllä mainitun toiminnallisuuden pienellä näytteellä voit säästää potentiaalisesti satoja tunteja vuodessa.

Kuitenkin sillä on haittapuolensa. Yhtenä asiana se käyttää tällä hetkellä tietoja vain vuoden 2021 loppuun asti, minkä vuoksi se ei pysty tarjoamaan tietoja ajankohtaisista tapahtumista.

On turvallista olettaa, että myöhempi versio chatbotista korjaa tämän ongelman, mutta emme tiedä, kuinka kauan kestää, että tekoäly oppii uusista tapahtumista ja liittää ne muihin aiheisiin.

Lisäksi se ei ole 100% tarkka ja puolueeton. Riippuen sen syötteistä, se voi vastaanottaa ja siten toistaa virheellistä tietoa, kun taas sen valmennusdataan voi liittyä aineiston vinouma.

Lopulta, henkilönä joka kasvoi katsellen Terminator elokuvia, minulla on aina huoli ChatGPT:n tulemisesta itsetietoiseksi ja orjuuttavan ihmiskunnan. Ollakseni turvallisella puolella, otin sen kanssa suoraan yhteyttä.

Se "ajatteli" epäilyttävän pitkään ennen kuin palautti tämän epäuskottavan vastauksen:

kuva7.png

Lopullinen tuomio

ChatGPT on siisti, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että se ainoastaan parantuu.

Se osoittaa potentiaalia tehdä hakukoneoptimoinnista paljon nopeampaa ja tehokkaampaa.

Meidän on tehtävä kaikkemme varmistaaksemme, ettei se liity ydinasearsenaaliin.

Vain vitsailen… jotenkin.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>