Opettajat käyttävät ChatGPT:tä enemmän kuin opiskelijat. Tässä on miten

gettyimages-1259924678.jpg

ChatGPT:in kehittyneet tekniset ominaisuudet, mukaan lukien kirjoittaminen ja koodaus, ovat herättäneet huolta koulutusjärjestelmän tulevaisuudesta. Ihmiset pelkäävät, että AI-chatbotin älykkyys ja laaja saavutettavuus edistävät vilppiä opiskelijoiden keskuudessa.

Yllättäen erään tutkimuksen mukaan opettajat käyttävät sitä enemmän kuin opiskelijat.

Lisäksi: Miten ChatGPT toimii?

Walton-perheen säätiön tekemä tutkimus osoitti, että vain kahden kuukauden käytön jälkeen 51%: lla 1000 peruskoulun opettajasta oli jo kokemusta ChatGPT:stä, ja 40%: lla heistä oli käyttökokemus vähintään kerran viikossa.

Vain kolmannes opiskelijoista ilmoitti käyttäneensä ChatGPT: tä koulussa.

Opetusala vaatii luovaa ajattelua päivittäin. Kun astut luokkahuoneeseen, jokainen asia oppituntisuunnitelmasta istumajärjestykseen asti on opettajan visio, joka toteutuu eläväksi.

ChatGPT on suuri työkalu, joka auttaa käynnistämään luovaa ajattelua.

Kolme kymmenestä opettajasta on käyttänyt ChatGPT:tä tehtäviin, kuten oppituntien suunnitteluun, luovien ideoiden keksimiseen tunneille ja taustatietojen hankkimiseen oppitunteja varten, kertoo tutkimus.

ChatGPT:n avulla voit jakaa ideoita ja saada kuratoituja ehdotuksia syöttöpyyntösi perusteella. Chattibotin luova tuki voi olla hyödyllinen luokkahuoneen ulkopuolellakin, esimerkiksi päivittäiseen ideointiin treeneistä, illallisresepteistä, treffailu-illoista ja muusta.

Lisäksi: ChatGPT:n tuottavuusniksit: 5 tapaa käyttää chatbotteja helpottaaksesi elämääsi

Kolme neljäsosaa opettajista sanoi uskovansa, että ChatGPT voisi auttaa heitä kehittymään opettajina. Kaksi kolmasosaa ilmoitti, että he mieluummin haluaisivat ihmisten käyttävän aikaa kehittääkseen ratkaisuja ChatGPT:n sisällyttämiseksi opetukseen ja oppimiseen.

Nämä tulokset ovat jyrkkä vastakohta aikaisemmille kouluttajien reaktioille. Esimerkiksi tänä vuonna New Yorkin kaupungin koulutusosasto rajoitti ChatGPT-chatbotin käyttöä henkilökunnalta ja opiskelijoilta.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>