Ihmiset kääntyvät nyt ChatGPT:n puoleen ratkoakseen teknisiä ongelmiaan

chatgpt-iPuhelimen näytöllä.jpg

Vielä vuosi sitten, jos sinulla oli kysymys mistä tahansa IT-aiheesta, olisit todennäköisesti kääntynyt Googlen puoleen löytääksesi vastauksen. Nyt ihmiset kuitenkin kääntyvät ChatGPT:n puoleen saadakseen keskustelevia, tekoälyllä tuotettuja selityksiä.

Electric selvitti 1 000 ihmisen keskuudessa, mistä he etsivät IT-neuvojaan. Hämmästyttävät 66% vastaajista sanoi menevänsä ChatGPT:hen saadakseen apua IT-ongelmiin, tutkimuksen mukaan.

Lisäksi: Tämä uusi teknologia voi pyyhkiä pois GPT-4:n ja kaiken sen kaltaisen

Jotkut suosituimmista IT-kysymyksistä Yhdysvalloissa ovat peruskysymyksiä, kuten miten korjata jäädytetty tietokoneen näyttö, hidas internet, hidas tietokone tai ylikuumentunut puhelin.

Ei ole yllättävää, että GenZ-sukupolveen kuuluvista 83% etsii IT-neuvontaa ChatGPT:stä, perässä tulee Millennials 67%:lla. GenX ja Baby boomers eivät jääneet kovin paljon jäljelle 50% ja 48%:lla.

Onko IT-neuvojen saaminen AI-keskustelubotilta hyvä idea?

Electric pyysi 200 IT-asiantuntijaa arvioimaan ChatGPT:n vastaukset neljään Yhdysvalloissa eniten haettuun tekniseen kysymykseen selvittääkseen.

Lisäksi: ChatGPT vai Google: Kumpi antaa parhaat vastaukset?

ChatGPT:n vastaukset saivat IT-asiantuntijoilta kokonaisuudessaan tarkkuuspisteytyksen 39/100. Ottaen huomioon, että ChatGPT on ollut käytössä vasta marraskuusta 2022, 39% kokonaisarvosana ei ole liian huono.

ChatGPT:n jotkut vastaukset saivat jopa korkeat pisteet. Esimerkiksi vastaus kysymykseen "Kuinka nopeutan internetiäni?" sai peräti 74 tarkkuuspistettä.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>