Miten käyttää ChatGPT:tä esseen kirjoittamiseen

kuva4.jpg

ChatGPTn edistyneet kyvyt ovat luoneet valtavan kysynnän, ja AI-työkalua käyttääkin yli 100 miljoonaa käyttäjää vain kahdessa kuukaudessa sen julkaisemisen jälkeen. Yksi sen suurimmista etevyyksistä on sen kyky kirjoittaa kaikenlaisia tekstejä, kuten lauluja, runoja, iltasatuja ja esseitä, vain muutamissa sekunneissa.

Vastoin yleistä mielipidettä, ChatGPT pystyy tekemään paljon muutakin kuin kirjoittamaan esseen puolestasi (jota pidettäisiin plagioimisena). Hyödyllisempää on se, miten se voi auttaa ohjaamaan kirjoitusprosessiasi. Näytämme sinulle, miten käyttää ChatGPT:ä sekä kirjoittamisessa että avustamisessa, sekä muita hyödyllisiä kirjoitustyylejä alla.

Miten ChatGPT voi auttaa sinua kirjoittamaan esseetä

Jos etsit tapoja käyttää ChatGPT:tä kirjoituksesi tukemiseen, tässä on viisi eri tapaa tutkittavaksi.

Kannattaa huomioida ennen aloittamista, että jos sinulla on pääsy Bing Chat -palveluun tai jopa Google Bard -palveluun, voit käyttää alla olevia vinkkejä myös näissä tekoälypohjaisissa chatboteissa. Koska Bing Chat ja Google Bard ovat yhteydessä internetiin, ne voivat sisältää ajantasaisia tapahtumatietolähteitä ja kontekstia.

Jos valitset näiden kahden chatbotin väliltä kirjoittaaksesi esseen, suosittelemme Bing Chat -palvelua.

1. Käytä ChatGPT:tä esseiden ideoiden tuottamiseen

Ennen kuin voit edes aloittaa esseitä kirjoittamaan, sinun täytyy hahmottaa idea. Kun professorit antavat esseitä opiskelijoille, he yleensä antavat opiskelijoille kehotuksen, joka antaa heille liikkumavaraa omalle itseilmaisulle ja analyysille. Tämän seurauksena opiskelijoilla on tehtävänä löytää oma näkökulma lähestyä esseeaihetta.

Jos olet kirjoittanut äskettäin esseen, tiedät, että tämä vaihe on usein hankalin osa - ja tässä ChatGPT voi auttaa.

Kaiken, mitä tarvitset, on syöttää tehtävän aihe, mukaan lukien niin paljon yksityiskohtia kuin haluat - kuten mitä aiot käsitellä - ja antaa ChatGPT: n hoitaa loput. Esimerkiksi, perustuen paperin ehdotukseen, jonka sain yliopistossa, kysyin:

Voitko auttaa minua keksimään aihe-idean tähän tehtävään: "Kirjoitat tutkimuspaperin tai tapaustutkimuksen johtajuuden aiheesta, jonka valitset itse." Haluaisin siihen sisällyttää Blake ja Moutonin johtamisruudukon ja mahdollisesti historiallisen henkilön.

Sekunneissa keskusteluohjelma tuotti vastauksen, josta selvisi kirjoitukseni aiheen nimi, historiallisiin henkilöihin jakautuvat vaihtoehdot, ja mitä informaatiota voisin artikkelissani käyttää, täsmällisten esimerkkien kera, joita voisin case studynani käyttää.

kuva2.jpg

2. Käytä chatbotia luodaksesi tiivistelmän

Kun sinulla on jo vankka aihe, on aika aloittaa ideoiminen siitä, mitä haluat todella sisällyttää esseeseen. Helpottaakseni kirjoitusprosessia, teen aina yhteenvedon, johon sisällytän kaikki eri kohdat, joita haluan käsitellä esseessäni. Yhteenvedon kirjoitusprosessi on kuitenkin yleensä puuduttavaa.

ChatGPTin avulla sinun tarvitsee vain pyytää sitä kirjoittamaan se puolestasi.

Lisäksi: 5 tapaa käyttää chatboteja helpottaaksesi elämääsi

Käyttäen aihetta, jonka ChatGPT auttoi minua luomaan ensimmäisessä vaiheessa, pyysin chatbottia kirjoittamaan minulle järjestelyn sanomalla:

Voisitko luoda johdon tyyliä käsittelevän Winston Churchillin paperin, käyttäen Blake ja Moutonin Managerial Leadership Grid menetelmää?

Muutaman sekunnin kuluttua chatbot tuotti kokonaisvaltaisen yhteenvedon, joka on jaettu seitsemään eri osaan, joilla on jokaisessa kolme erilaista kohtaa.

Lisäksi:Parhaat tekoälytaiteen luojat kokeiltavaksi

Tämä hahmotelma on perusteellinen ja sitä voidaan tiivistää lyhyemmäksi esseeksi tai laajentaa pidempää paperia varten. Jos et pidä jostain tai haluat viilata sitä pidemmälle, voit tehdä sen joko manuaalisesti tai antamalla lisää ohjeita ChatGPT:lle.

kuva6.jpg

3. Käytä ChatGPT: tä löytääksesi lähteitä

Nyt kun tiedät tarkalleen mitä haluat kirjoittaa, on aika löytää luotettavia lähteitä saadaksesi tietoa. Jos et tiedä mistä aloittaa, voit kuten kaikkien edellisten vaiheiden kanssa, kysyä vain ChatGPT:ltä.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on pyytää sitä löytämään lähteitä esseesi aiheelle. Esimerkiksi, pyysin sitä seuraavaa:

Voitko auttaa minua löytämään lähteitä esseelle "Winston Churchillin johtamistyylin tarkastelu Blake and Moutonin hallinnollisen johtamisruudukon avulla?"

Chatbot tuotti seitsemän lähdettä, joista jokaisen kohdalla oli luettelomerkki, joka selitti, mikä lähde oli ja miksi se voisi olla hyödyllinen.

Yksi asia, josta kannattaa olla tietoinen käyttäessä ChatGPT:tä lähteinä, on se, että sillä ei ole pääsyä tietoihin vuoden 2021 jälkeen, joten se ei pysty ehdottamaan tuoreimpia lähteitä. Kuitenkin, se on alkusoitto.

kuva3.jpg

4. Käytä ChatGPT:tä kirjoittaaksesi essee-esimerkki

Kannattaa huomioida, että jos kopioit tekstiä suoraan chatbotista ja käytät sitä omassa työssäsi, se voisi erehdyttävästi näyttää plagiointilta, koska kyseessä ei ole sinun omaa työtäsi. Samalla tavalla kuin käytettäessä muualta lainattua tietoa, tekoälyllä tuotettu teksti tulisi tunnistaa ja mainita selkeästi omassa työssäsi.

Lisäksi:Opettajat käyttävät ChatGPT:tä enemmän kuin opiskelijat. Tässä miten

Useimmissa koulutuslaitoksissa plagioinnin seurauksena rangaistukset ovat vakavia, ja ne voivat vaihdella hylätystä arvosanasta koulusta erottamiseen.

Jos haluat ChatGPT:n luovan näytekappaleen tekstistä, kirjoita aihe, toivottu pituus ja katso, mitä se luo. Esimerkiksi, syötin seuraavan tekstin:

Voitteko kirjoittaa viisikappaleisen esseen aiheesta "Winston Churchillin johtamistyylin tarkasteleminen Blake ja Moutonin Managerial Leadership Gridin kautta"?

Vain muutaman sekunnin sisällä chatbotti antoi täsmälleen sen, mitä pyysin: johdonmukainen, viisiparagraafinen essee aiheesta, joka voi auttaa sinua ohjamaan omaa kirjoittamistasi.

Lisäksi:Mikä on GPT-4? Tässä kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Tässä vaiheessa on muistettava, miten ChatGPT-työkalut toimivat: ne yhdistävät sanoja muotoon, joka heidän mielestään on tilastollisesti pätevä, mutta he eivät tiedä, onko se, mitä he sanovat, totta tai tarkkaa. Se voi tarkoittaa, että saat keksittyjä tosiasioita, yksityiskohtia tai muita outouksia. Se ei pysty luomaan alkuperäistä työtä, koska se yksinkertaisesti kokoaa kaiken, mitä se on jo absorboinut. Siitä voi olla hyötyä oman työsi lähtökohdaksi, mutta älä odota sen olevan inspiroiva tai tarkka.

kuva5.jpg

5. Käytä ChatGPT:a yhteistyössä esseesi muokkaamisessa

Kun olet kirjoittanut oman esitelmäsi, voit käyttää ChatGPT:n kehittyneitä kirjoitusominaisuuksia muokatakseen sen puolestasi.

Voit yksinkertaisesti kertoa chatbotille, mihin tarkalleen haluat sen tekevän muutoksia. Esimerkiksi pyysin sitä tarkistamaan esseetäni rakenteen ja kieliopin osalta, mutta muita vaihtoehtoja olisivat voineet olla kappaleiden sujuvuus, sävy ja muut vastaavat asiat.

Kun pyydät sen muokkaamaan esitelmäsi, se kehottaa sinua liittämään tekstin chatbottiin. Kun olet tehnyt sen, se ulostaa esitelmäsi tehtyjen korjausten kanssa. Tämä voi olla hyödyllisin työkalu, koska se voi muokata esitelmäsi perusteellisemmin kuin perus oikoluku työkalu, käyden pidemmälle kuin pelkkä oikeinkirjoituksen korjailu.

Voit myös yhteistyössä chatbotin kanssa muokata tarkastelemalla tiettyä kappaletta tai lausetta ja pyytämällä sitä kirjoittamaan uudelleen tai korjaamaan sen selkeyden vuoksi.

kuva1.jpg

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>