ChatGPT on juuri tullut kaikkien aikojen nopeimmin kasvavaksi 'sovellukseksi'

kuva1.jpg

AI ChatGPT on yllättänyt kaikki ja noussut nopeasti suosituksi, jopa Googlen ylitse - ja nyt sveitsiläisen UBS-pankin analyytikot ovat sitä mieltä, että se on myös nopeiten kasvava kuluttaja-sovellus historiassa.

UBS-analyysi arvioi, että ChatGPT:llä oli tammikuussa 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää sen julkaisun jälkeen kaksi kuukautta sitten marraskuun lopussa. Se houkutteli miljoona käyttäjää vain yhdessä viikossa.

Lisäksi: Parhaat tekoälypohjaiset chatbotit: ChatGPT ja muita hauskoja vaihtoehtoja kokeiltavaksi

Kuten Reuters huomauttaa, ChatGPT:n kasvu on paljon nopeampaa kuin TikTokin yhdeksän kuukauden matka sadan miljoonan käyttäjän rajapyykkiin ja kaksi ja puoli vuotta, jonka Instagram tarvitsi sinne pääsemiseksi. Paljon aiemmassa webin aikakaudessa Google ja Facebook tarvitsivat noin viisi vuotta saavuttaakseen 100 miljoonan käyttäjän rajan.

Pyydä ChatGPT:tä kertomaan mielipiteensä, ja se kiistää olevansa 'sovellus' ja väittää olevansa itse asiassa koneoppimismalli.

"Onko ChatGPT kaikkien aikojen nopeimmin kasvava sovellus?" kysyimme siltä.

"Ei, OpenAI:n GPT-3 kielimalli, joka käyttää ChatGPT:tä, ei ole sovellus, vaan koneoppimismalli, joka on suunniteltu tuottamaan ihmismäistä tekstiä sen pohjalta, mitä sille syötetään. GPT-3:ta on laajalti tunnustettu yhdeksi tämän hetken suurimmista ja edistyneimmistä kielimalleista, mutta se ei ole sovellus eikä sitä ole mitattu käyttäjämäärän perusteella."

Microsoft, joka teki suuren sijoituksen OpenAI:hin viime kuussa, on aloittanut GPT-3:n upottamisen tuotteisiinsa. Esimerkiksi uudessa Teams Premium Microsoft 365 lisäosassa useat älykkäät yhteenvedon ominaisuudet pohjautuvat GPT-3.5:een.

Microsoft on myös lanseerannut: Azure OpenAI -palvelun, joka tarjoaa kehittäjille pääsyn GPT-3.5:een; DALL-E 2:n, tekoälyn, joka generoi kuvia satunnaisista kuvauksista; ja Codexin, GPT-3-pohjaisen perustan GitHubin Copilot-tekoälypariohjelmointipalvelulle.

OpenAI julkaisi tällä viikolla tilauspalvelun nimeltä ChatGPT Plus niille, jotka haluavat käyttää työkalua, vaikka se saavuttaisi kapasiteettinsa. Maksullinen palvelu on saatavilla Yhdysvalloissa $20/kk hintaan.

Google kilpailee parhaillaan aikaa sopeuttaakseen Haku-toiminnon ja mahdollisesti muita tuotteita ChatGPT:hen. Yritys testaa chatbotia nimeltä Apprentice Bard, jolla on samanlaiset toiminnot, mutta on integroitu Hakuun. Microsoft puolestaan suunnittelee ChatGPT:n käyttöä Bingin tehostamiseen.

Kuitenkin, Metan tekoälypäällikkö Yann LeCun huomautti äskettäin, että ChatGPT:n käyttämät tekniikat eivät ole erityisen innovatiivisia, koska se perustuu vahvasti Googlen kehittämään Transformer-tekniikkaan.

Lisäksi: ChatGPT:n "syvyys ja näkemys" on puutteellinen, sanovat arvostetun tiedejulkaisun toimittajat

"En arvostele OpenAI:n työtä enkä heidän väitteitään. Yritän korjata *julkisuuden* ja median käsitystä, jonka mukaan ChatGPT on uskomattoman uutta, innovatiivista ja ainutlaatuista teknologista läpimurtoa, joka on paljon edellä muita", vastasi Le Cun.

Meta ja Google ovat myös kehittäneet chatboteja, mutta eivät julkaisseet niitä maailmalle samalla tavalla kuin OpenAI ChatGPT:n kanssa. LeCun tweetasi AI-tutkimuslähdemuutoksesta, jossa Google ja Microsoft olivat kärjessä ja OpenAI oli alhaalla, todeten: "Data intellektuaalisesta AI-panoksesta eri tutkimusorganisaatioista. Jotkut organisaatiot julkaisevat tietoa ja avointa lähdekoodia koko maailman käyttöön. Toiset vain hyödyntävät sitä."

ChatGPT julkaisi ilmaisen sovelluksen iPhone-laitteille. Pidätkö siitä hyvänä?

Kaikki suosikki ChatGPT-ominaisuutesi ovat nyt kätesi ulottuvilla. Tässä ovat ensivaikutelmamme.

Julkaisunsa jälkeen marraskuun lopussa, ChatGPT on vallannut maailman myrskyn tavoin. Sen kehittyneet ominaisuudet, kuten ohjelmointi ja kirjoittaminen, ovat tehneet siitä olennaisen osan ihmisten päivittäistä työnkulkua.

Nyt sen sisällyttäminen arkeesi on entistä helpompaa.

Lisäksi: OpenAI julkaisi juuri virallisen ChatGPT-sovelluksen iPhonelle.

Torstaina OpenAI julkaisi ChatGPT-sovelluksen iOS:lle, jolla on kaikki samat ominaisuudet kuin työpöytäversiolla, mukaan lukien välittömät vastaukset kaikkiin kysymyksiisi.

Lisäksi työpöytäominaisuuksien lisäksi sovellus sisältää OpenAI:n Whisper-teknologian, avoimen lähdekoodin puheentunnistusjärjestelmän, joka mahdollistaa ääniohjauksen sovelluksessa.

Sovellus, joka julkaistiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun Microsoft esitteli oman Bing Chat -painikkeensa, on ilmainen ja on jo saatavilla lataamista varten App Storesta.

Lisäksi: 6 vahingollista tapaa, joilla ChatGPT: tä voidaan käyttää

Jotenko se vastaa odotuksia? Lataamme sovelluksen saadaksemme siitä selville sinulle.

Appin lataaminen

Jos käytössäsi on iPhone ja iOS 16.1 tai uudempi, voit ladata sovelluksen napsauttamalla tätä sovelluslinkkiä, joka vie sinut App Storeen.

Huomioi, että jos kirjoitat vain sovelluksen nimen App Storeen, OpenAI:n ChatGPT-sovellusta ei tule esiin. Sen sijaan kohtaat sovelluksia, jotka yrittävät matkia ChatGPT:tä, joita emme suosittele lataamaan.

Aloitetaan 

Kun olet ladannut sovelluksen, sinua pyydetään kirjautumaan sisään OpenAI-tilillesi. Jos sinulla ei ole tiliä vielä, voit helposti luoda sellaisen sovelluksessa.

Kun kirjaudut sisään, olet valmis aloittamaan keskustelun.

Käytännön esimerkki sovelluksesta

kuva3.jpg

Sovelluksen käyttöliittymä on tyylikäs ja sen asettelu muistuttaa iPhoneissa tekstiviestien lähettämiseen käytettyä Messages -sovellusta.

Samalla tavalla kuin aloittaisit keskustelun tekstiviestillä ystävän kanssa, voit kirjoittaa kysymyksen ja lähettää sen ChatGPT:lle.

Ensimmäinen kysymykseni chatbotille oli: "Voitteko kirjoittaa minulle sähköpostia, jossa ilmoitan esimiehelleni sairaspäivästäni?".

Muistakin: Kuinka käyttää ChatGPT:tä ansioluettelon laatimiseen

Vastaus generoitiin nopeasti ja se oli samanlaatuinen kuin desktopilla nähtynä kuvan yllä. Sähköpostiviestissä oli johdanto, sisältö ja lopetus, jotka voi kopioida ja liittää sähköpostiin.

Sitten testasin sovelluksen suurimman erottavan tekijän, äänisyötön. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat napsauttaa ääniaalto-kuvaketta, joka sijaitsee samassa paikassa kuin mikrofonin painike Viestit-sovelluksessa, ja antaa suullisen käskyn ChatGPT:lle.

Kysyin ChatGPT:ltä suullisesti: "Voitko kirjoittaa minulle viestin, jossa sanon parhaalle ystävälleni haluavani tavata hänet päivälliselle uudessa ravintolassa, jonka hän ehdotti?".

Lisäksi: Kuinka kirjoittaa parempia ChatGPT-kysymyksiä

Yllätyksekseni ChatGPT käänsi täydellisesti sen, mitä sanoin. Koska chatbot sai kaikki sanat oikein, kirjoitin vain pyynnön ilman säätöjä. Kuten tavallista, chatbot loi kysymäni tekstin muutamassa sekunnissa.

Hei [Ystävän nimi]! Toivottavasti voit hyvin. Haluaisin kertoa sinulle, että haluaisin ehdottomasti tavata sinut illalliselle uudessa ravintolassa, jonka ehdotit. Se kuulostaa upealta paikalta ja olen todella innoissani, että voimme kokeilla sitä yhdessä. Mikä päivä sopisi sinulle hyvin? Pidetään yhteyttä ja nautitaan herkullisesta ruoasta!

Odotan innolla tapaavani sinut pian.

kuva4.jpg

Viimeiseksi varmistaakseni, että käsittelin kaikki asiat, pyysin ChatGPT:ltä peruskoodauskysymyksen sovelluksessa nähdäkseni, miten se suoritui.

Lisäksi: Kuinka käyttää ChatGPT:ta koodin kirjoittamiseen

Kysyin siltä "Kirjoita funktio, joka löytää toiseksi suurimman elementin taulukossa" ja sekunneissa se sen teki. Olin huolissani siitä, kuinka koodi näyttäisi pienellä puhelimen näytöllä, mutta koodi oli selkeä ja en löytänyt siinä mitään ongelmaa.

kuva2.jpg

Käytätkö sovellusta vai pöytätietokoneen versiota?

Sovellus ja työpöytäversio suorittavat samat tehtävät ja voivat tarjota saman avun. Lopulta päätös siitä, kumpaa käyttää, riippuu siitä, mihin käytät ChatGPT:tä jokapäiväisessä elämässäsi.

Jos käytät ChatGPT:tä puhelimen keskeisiin aktiviteetteihin, kuten tekstiviestien, sähköpostien tai kuvatekstien kirjoittamiseen, suosittelen sovelluksen lataamista.

Lisäksi: Parhaat tekoäly-chatbotit

Jos käytät ChatGPT:tä avuksi toiminnoissa, jotka suoritetaan pääasiassa työpöydällä, kuten koodaaminen tai pitkien proosien kirjoittaminen, suosittelen pysymään työpöytäversiossa.

Kuitenkaan sinun ei tarvitse valita toista toisen sijaan. Jos käytät ChatGPT:tä usein, parhaani antamani neuvo olisi käyttää sekä sovellusta että työpöytäversiota. Koska molemmat ovat linkitetty OpenAI-tiliisi, voit käyttää ChatGPT-keskusteluja kaikilla kirjautuneilla laitteillasi helposti vaihdellen niiden välillä.

Älä ajaudu huijauksen kohteeksi väärien ChatGPT-sovellusten kanssa: Tästä sinun kannattaa olla tietoinen

ChatGPT on villisti suosittu tekoälypohjainen chatbotti ja huijarit ovat innokkaita yrittämään hyödyntää tätä – ja sinua.

Jos olet ChatGPT:n ja sen toimintojen fani, niin olet ehkä utelias tietää, onko olemassa mobiilisovellusta, jonka voit ladata chattailuun liikkeellä ollessasi. No, sellainen on olemassa, mutta tällä hetkellä se on saatavilla vain Yhdysvalloissa iOS-käyttäjille.

Lisäksi: OpenAI julkaisi ilmaisen ChatGPT-sovelluksen iPhone-laitteille. Onko se kaiken hypetyksen arvoinen?

Joillekin ihmisille on kuitenkin ollut vaikeaa löytää OpenAI:n virallista ChatGPT-sovellusta sovelluskaupasta, mikä jättää piraatti- ja huijaussovellukset paremmin ladattavissa oleviksi. Useimmat sovelluskauppaan tarjoavat sovellukset, jotka väittävät käyttävänsä OpenAI:n ChatGPT-tekniikkaa, eivät ole laillisia ja henkilökohtaiset tietosi voivat olla vaarassa.

Lisäksi: Kuinka käyttää ChatGPT:ta selaimessasi oikeilla laajennuksilla

Huijaussovellukset pyytävät turhaa tietoa ja oikeuksia, lataavat haittaohjelmia laitteellesi lataamisen jälkeen tai huijaavat sinua maksamaan paljon rahaa hyödyttömästä tilauksesta. Tässä on joitain vinkkejä haitallisella tarkoituksella varustetun sovelluksen lataamisen estämiseksi.

1. Tarkista sovellusluvat

Osa näistä sovelluksista on yksityisyyden kannalta riskialtista, sillä sovelluksen luvat ovat tarpeettomasti ylimitoitettuja verrattuna sovelluksen tarkoitukseen.

Ennen kuin lataat sovelluksen, joka väittää olevansa ChatGPT-lähellä, tarkista sen sovellusluvat. Onko chatbotin tarpeellista päästä käsiksi yhteystietoihisi?

2. Tarkista kehittäjät uudestaan

OpenAI on ChatGPT:n kehittäjä. Toisin sanoen, kaikki muut chatbot-sovellukset App Storessa ja kaikki chatbot-sovellukset Google Play Storessa ovat muiden kehittäjien tuotteita.

Lisäksi: Parhaat AI-keskusteluohjelmat

Sinun tulisi tarkistaa kehittäjän profiili App Storessa nähdäksesi, mistä muista sovelluksista he ovat vastuussa ja löytääksesi lisätietoja heidän yrityksestään. Jos sovellus väittää olevansa ChatGPT ja kehittäjä ei ole OpenAI, kyseessä ei ole ChatGPT -sovellus.

3. Tarkista arvostelut

Kuten useimmissa arvostelupalstoissa, sovellukseen ihastuneet arvostelut ovat arvostelujen huipulla, antaen vaikutelman, että suurin osa ihmisistä pitää sovelluksesta. Mutta monet väärien sovellusten kehittäjät maksavat positiivisista sovellusarvosteluista.

Lisäksi: Miten huijasin ChatGPT: ta kertomaan minulle valheita

Toisinaan sovelluksella on satoja viiden tähden arvosteluja, ja vain nopeasti tutustumalla arvosteluihin olet vakuuttunut sovelluksen asentamisen arvosta. Muista kuitenkin tarkastaa myös yhden ja kahden tähden arvostelut, sillä ne ovat yleensä kaikkein rehellisimpiä arvosteluja.

Joitakin esimerkkejä

Sovellus nimeltä ChatOn App Storessa väittää olevansa ChatGPT:n ja GPT-4:n voimanlähteenä. Noin 19 000 arvostelun joukosta siinä on neljän ja puolen tähden keskiarvo. Mutta monet yhden tähden arvostelut valittavat kalliista tilausmaksuista ja siitä, että käyttäjien on ostettava tilaus yhden ilmaisen keskustelun jälkeen chatbotin kanssa.

Lisäksi: Kysyin ChatGPT:ltä, Bingiltä ja Bardilta, mikä heitä huolestuttaa. Googlen tekoäly alkoi toimimaan kuin Terminator

Toinen sovellus, Genie, väittää myös toimivansa ChatGPT:n ja GPT-4:n päällä. Käyttäjät kuitenkin sanovat chatbotin hallusinoivan, eli vastaavan virheellisillä tiedoilla. Toiset käyttäjät sanovat kohdanneensa vaikeuksia tilaustensa peruuttamisessa, kun niistä veloitetaan viikoittain heidän korteiltaan.

OpenAI:n ChatGPT, Googlen Bard ja Microsoftin Bing Chat ovat kaikki ilmaiseksi käytettävissä verkossa. Välttääksesi viikoittaisen tai kuukausittaisen maksun, harkitse Safarin tai Chromen selaimen käyttämistä tämän ilmaisen ja turvallisen ohjelmiston kanssa.

OpenAI julkaisi virallisen ChatGPT-sovelluksen iPhonelle

Ilmainen iOS-sovellus mahdollistaa kyselyjen tekemisen äänentunnistuksen avulla ja synkronoi ChatGPT-historiasi kaikkien laitteidesi kanssa.

ChatGPT:n käyttäjät, jotka ovat etsineet virallista mobiilisovellusta, voivat nyt ladata sen OpenAI:n ansiosta, joka julkaisi tänään iOS-sovelluksen suosittuun AI-chatbottiinsa. Sovellus on tarkoitettu ilmaisille ChatGPT:n käyttäjille sekä maksullisille Plus-tilaajille, ja se tarjoaa samat toiminnot kuin verkkosivusto, joka mahdollistaa pyyntöjen ja ohjeiden syöttämisen ja saat siitä AI:n generoimaa tietoa vastineeksi. Mobiilisovellus tarjoaa kuitenkin myös pari lisäetua.

Käyttämällä OpenAI:n avointa Whisper-puheentunnistusjärjestelmää, sovellus antaa sinun puhua kyselyjäsi sen sijaan että kirjoittaisit ne naputtelemalla näppäimistöä. Sovellus myös synkronoi keskusteluhistoriasi tietokoneesi ja mobiililaitteesi välillä, joten voit jatkaa aiempaa keskustelua. Niillä, joilla on maksettu ChatGPT Plus -tilaus, on myös mahdollisuus käyttää sovellusta saadakseen aikaisempaa pääsyä uusiin ominaisuuksiin ja hyödyntääkseen GPT-4:ää sen laajennetuilla toiminnoilla.

OpenAI korosti sovelluksensa tarjoavan monipuolisia ominaisuuksia, mukaan lukien heti vastaavat vastaukset, jotka pyrkivät tarjoamaan tarkkaa tietoa ilman mainoksia, räätälöityä neuvontaa tiettyihin mielenkiinnon kohteisiin ja harrastuksiin, luovaa inspiraatiota sisällön tuottamiseen, ammattilaisten antamaa apua monimutkaisten ideoiden ja teknisten aiheiden käsittelyssä ja oppimismahdollisuuksia uusien kielten ja muiden alojen tutkimiseen.

Uuden sovelluksen julkaisu on aloitettu Yhdysvalloissa ja se laajenee muihin maihin tulevina viikkoina, kertoo OpenAI. Entä Android-käyttäjät? Yritys vihjasi, että Android-versio mobiilisovelluksesta on tulossa pian.

Sovelluksen lataamiseen iPhoneen saat sen App Storesta. Sovelluksen avattuasi kirjaudu sisään ChatGPT-tililläsi tai napauta Rekisteröidy-painiketta, jos sinulla ei ole vielä tiliä. Pääruudussa voit sitten kirjoittaa tai puhua viestisi Viesti-kenttään ja odottaa vastausta. Yläosassa oleva ellipsi-ikoni näyttää valikon, jossa voit vaihtaa chatin nimeä tai poistaa sen, käyttää chat-historiaa, aloittaa uuden chatin ja muokata sovelluksen asetuksia.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>