ChatGPT on niin hyvä työssään, mutta yksi asia pitää minut rauhallisena

dall-e-2022-12-07-14-49-13-a-robot-typing-an-article-about-consumer-technology-on-a-laptop.jpg

Viimeaikainen selaus teknologisen yhteisön verkkosivuilla paljasti yhden yhteisen piirteen: kuvakaappauksia keskusteluista OpenAI:n ChatGPT:n kanssa, olipa se sitten alkuperäisellä alustalla, verkkoselaimessa tai Google-kilpailijan muodossa.

Lisäksi: 6 asiaa, mitä ChatGPT ei voi tehdä (ja toiset 20 kieltäytyy tekemästä)

OpenAI, tutkimusyritys vastuussa DALL-E 2:sta ja kaikista sen luomista fantastisista luomuksista, otti käyttöön ChatGPT:n julkiseen testaukseen marraskuussa 2022. Vaikka keskusteleva chatbot on edelleen kehitysvaiheessa, sen johdonmukaiset ja yllättävän ajattelevaiset vastaukset ovat riittäneet saamaan minut kyseenalaistamaan oman asemani ammattikirjoittajana.

Tietenkin minulla oli paljon kysymyksiä kysyttävänä tekoälyltä, mukaan lukien pyyntö kirjoittaa täysi arvostelu tuotteesta, jonka olen itse kattanut: iPhone 14 Pro. Löydät ChatGPT:n vastauksen alla, yhdessä kommenttini siitä, mitä se osuu oikein ja missä se menee pieleen.

Varoitus: En ole vielä kovin huolestunut työpaikan turvallisuudestani. Ainakaan vielä.

Lisäksi: Parhaat AI-chatbotit: ChatGPT ja muita hauskoja vaihtoehtoja kokeiltavaksi

Tehtävä: Kirjoita kattava arvostelu Applen iPhone 14 Pro -puhelimesta

dall-e-2022-12-07-14-48-19-a-robot-reviewing-the-iphone-14-pro.jpg

Vaikka ei olekaan vakiintunutta standardia siitä, miten ChatGPT: n kanssa tulisi kommunikoida, huomasin, että mitä tarkemmin käytän sanoja, sitä tarkemman vastauksen saan. Tässä tapauksessa lisäsin "täydellisen" ennen "katsauksen" jotta tekoäly tietää laatia koko aloitus-lopetus-analyysin nykyaikaisesta iPhonesta. Muuten se tuottaisi vain yhden kappaleen yhteenvedon tuotteesta. Olisin todennäköisesti voinut tehdä ilman "Apple-a" kuitenkin.

ChatGPT:n arvostelu

Apple iPhone 14 Pro on uusin lisäys Applen älypuhelinten valikoimaan, ja se on upea laite. Uusi muotoilu on siisti ja moderni, reunustamaton näyttö ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko. Puhelin on myös täydellisen kokoinen, sopii mukavasti käteen käyttämättä liikaa tilaa.

Suorituskyvyn osalta iPhone 14 Pro ei petä odotuksia. Se on varustettu Applen uusimmalla A15 Bionic -sirulla, joka tarjoaa erittäin nopeat nopeudet ja sujuvan, viiveettömän suorituskyvyn. Puhelin selviytyy helposti kaikista päivittäisistä tehtävistäni, kuten verkkoselailusta, sähköpostien tarkistuksesta ja pelaamisesta sekä videoiden suoratoistosta. Olen myös huomannut, että puhelin ei hidastu tai käy kankeaksi ajan myötä, vaikka useita sovelluksia ajetaan taustalla.

dall-e-2022-12-07-17-11-14-taking-a-picture-with-the-iphone-14-pro.jpg

Kamera iPhone 14 Pro -puhelimessa on huippuluokkaa. Se on varustettu kolmoiskamerajärjestelmällä, joka mahdollistaa monipuoliset kuvausvaihtoehdot, mukaan lukien ultralaaja, laaja ja teleobjektiivi. Uusi yötilaominaisuus on fantastinen, mahdollistaen terävät ja selkeät kuvat hämärissä olosuhteissa. Lisäksi uusi ProRAW-muoto antaa minulle enemmän hallintaa kuvien muokkaamisessa ja mahdollistaa kaikkien kuvien yksityiskohtaisen hienosäädön. Olen myös huomannut, että uudet ominaisuudet, kuten Deep Fusion ja Smart HDR 3 ovat hyödyllisiä jokapäiväisissä valokuvauksissa.

Yksi alue, jolla iPhone 14 Pro todella erottuu, on sen akun kesto. Voin helposti käyttää puhelinta koko päivän - jopa intensiivisessä käytössä. Uudet akunsäästöominaisuudet, kuten optimoitu akun lataus ja vähävirtatila, auttavat lisäksi pidennettyjen akunkesto. Lisäksi puhelin tukee nopeaa latausta, joten voin nopeasti ladata akun tarvittaessa.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin vaikuttunut Apple iPhone 14 Pro: sta. Se on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa loistavan yhdistelmän muotoilua, suorituskykyä ja ominaisuuksia. Suosittelisin sitä ehdottomasti kaikille, jotka ovat hankkimassa uutta puhelinta.

Mikä ChatGPT: ssä onnistuu

Joten, mitä mieltä olet? Minun silmissäni on selvää, että tekoälyn kyvyissä on joitain selkeitä voittoja ja tappioita. Alkuun, arvostelun virtaus on oppikirjan mukainen; ChatGPT aloittaa iPhone 14 Pro:sta mielipiteensä kertoen, puhuu suunnittelusta, suorituskyvystä, kameroista ja akun kestosta, ja päättelee jopa määrätietoisella suosituksella. Joitain netin kaiveluja kertoo tekoälylle, että ProRAW, Deep Fusion ja Smart HDR 3 ovat uusia ominaisuuksia iPhonessa, ja kameraosassa mainitaan sopivasti nämä kolme ominaisuutta. Ainoa ongelma on, että näistä kolmesta ominaisuudesta kaksi eivät ole uusia, ja tästä kerron myöhemmin.

Lisäksi:Pian voit valita ChatGPT:n 'arvot' ja homma menee sotkuiseksi

Olen myös vaikuttunut siitä, kuinka tekoäly tekee lausunnon tuotteesta ja jatkaa sitten kertomalla, miten se on vaikuttanut käyttäjäkokemukseen. Esimerkiksi: "Lisäksi puhelin tukee nopeaa lataamista, joten voin nopeasti ladata akun, kun tarvitsen sitä." Se ei ole vain luettelemalla ominaisuuksia ja jättämällä se siihen, kuten Siri, Google Assistant ja Alexa usein tekevät.

Mitä ChatGPT ymmärtää väärin

Ilmeisin ongelma tekoälyä käyttävän tuotearvion kanssa on sen epätarkkuus. Huomasit varmasti joitain virheitä lukiessasi vastausta, kuten sen, että se luottaa A15 Bioniciin uusimpana piirisarjana eikä A16 Bioniciin ja väittää 2019:n Deep Fusionin olevan "uusi" ominaisuus.

OpenAI:n puolustukseksi on todettava, että ChatGPT:llä voi verkkosivuston mukaan "aika ajoin tuottaa virheellistä tietoa" ja sillä on "vain rajallinen tietämys maailmasta ja tapahtumista vuoden 2021 jälkeen". Tämä on järkevää, koska tekoälyllä ei ole aina järkevää totuuden lähdettä, johon viitata. Se ei tiedä, onko keräämänsä tiedot totta vai väärää, erityisesti monimutkaisissa tilanteissa, kuten kun pitää kuvata tietty iPhone-malli.

Jos iPhone 14 Pro ei ole täydellinen puhelin - mikä ei mielestämme pidä paikkaansa - ChatGPT:n tarkastelu on myös liian myönteinen tuotetta kohtaan. Siinä ei mainita iPhone-laitteen kiistanalaisempia ominaisuuksia, kuten eSIM-ominaisuutta, tarpeettoman silmiinpistävää aina päällä -näyttöä tai jopa Dynamic Islandia, vuoden 2022 buzzwordia!

Lisäksi: Parhaat tekoälyllä tehtävät taidegeneraattorit: DALL-E 2 ja vaihtoehdot

Viimeiseksi, edes pieni persoonallisuuden häivähdys tekisi tekoälyn arvostelusta "hyvän" sijasta "loistavan". En tiedä miten sinä suhtaudut asiaan, mutta minä nautin lukemasta muiden toimittajien näkökulmia (ja kuumia juttuja) aina kun uusi tuote julkaistaan. On tämä hienovarainen tasapainoilu nokkeluuden, itsevarmuuden ja uteliaisuuden välillä, jota tekoäly yksinkertaisesti ei voi toistaa, ainakaan vielä.

gettyimages-1246766124.jpg

Jättäen tunteettomuuden huomiotta, virheellisyydet kasaantuvat yhdeksi perimmäiseksi ongelmaksi koko tällä vaihdolla, johon jopa minäkin ohitin alkuperäisen julkaisun aikana: ChatGPT:n ei olisi pitänyt vastata pyyntöön alun perinkään. Tällä hetkellä kirjoitushetkellä, AI-keskustelubotilla on tietojen katkaisupäivä syyskuu 2021. Se tarkoittaa, että asianmukainen vastaus olisi pitänyt kieltäytyä arvioimasta iPhone 14 Pro:ta, joka julkaistiin vuosi myöhemmin, sen sijaan että arvioitiin tuotetta, josta sillä ei selvästi ollut tarkkoja tietoja.

ZDNET:n päätoimittaja Alyson Windsor kuvasi tätä käyttäytymistä parhaiten: "Pääongelma AI:n avulla tuotetussa tuotearvostelussa ei ole siinä, että se olisi epätarkka, vaan siinä, että se kirjoitti sen ylipäätään". Realistisesti ajatellen, jos kirjoittajalle annetaan aihe, joka on hänelle tuntematon, hän joko ehdottaisi, että joku toinen kirjoittaja käsittelee sitä tai hän käyttäisi aikaa aiheen tutkimiseen ennen kirjoittamista. ChatGPT:n tapauksessa AI ryhtyy tehtävään itsevarmasti ilman ilmeistä huolta epätarkkuudesta tai harhaanjohtamisesta. Uutistoimistossani tämä olisi yksisuuntainen lippu työttömyyteen.

Loppujen lopuksi

Tunteeni ChatGPT:ta ja sen tulevia mahdollisuuksia kohtaan ovat sekoitus innostusta, epävarmuutta ja pelkoa. Ehkä tekoäly tulee olemaan tärkeässä roolissa tämän päivän työvoimaongelmien ratkaisemisessa, ja se, mikä ennen oli tulevaisuuden visio, on nyt läsnä kuin koskaan ennen. Ehkä ChatGPT todella kykenee häiritsemään maailman suurinta hakukonetta.

Mutta ennen kuin se voi porautua ihmisten kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen inhimillisiin puoliin, ja ymmärrämme paremmin riskit ja vaaralliset seuraukset, joita täydellinen, kuolematon tietokone voi esittää, olen edelleen levoton - ja hyväksyn sen, että voin olla täysin väärässä.

chatgpt.jpg

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>