Snapchatin AI-pohjainen chatbot on saapunut. Tässä ovat ajatukseni

gettyimages-1247536766.jpg

Jos olet avannut äskettäin Snapchat-sovelluksesi, olet todennäköisesti huomannut uuden chattikeskustelun nimeltä "Oma tekoäly" listattuna keskusteluvirran yläosassa. Tämä viittaa uuteen tekoälyystävääsi, Snapchatin Oma tekoäly chatbottiin.

Minun tekoälyni, Snapchatin tekoälyistunnossa uusimmalla OpenAI:n GPT-teknologialla, julkaistiin helmikuun viimeisellä viikolla.

Lisäksi: Tämä uusi teknologia voisi pyyhkäistä pois GPT-4:n ja kaiken sen kaltaisen

Alun perin se esiteltiin vain käyttäjille, joilla oli Snapchat+ tilaus, joka maksaa 3,99 dollaria kuukaudessa ja takaa käyttäjille pääsyn "kokoelmaan yksinoikeuksia, kokeellisia ja ennakkoversio-ominaisuuksia", kuten Snapchat ilmoittaa.

Keskiviikosta alkaen Snapchatin "My AI" -ominaisuus otetaan käyttöön kaikille Snapchattereille globaalisti, riippumatta siitä, ovatko he tilaajia vai eivät.

My AI -ominaisuuden avulla käyttäjät voivat antaa bottinsa nimen, muokata bottinsa Bitmoji-kuvaa, saada suosituksia ja kysyä kysymyksiä kuten ennenkin ChatGPT:n kanssa.

Toimiiko se? Kävin lyhyen keskustelun chatbotin kanssa ja se jätti hieman levottoman olon.

Lisäksi: Tämä tekoälyä käyttävä sovellus mahdollistaa keskustelun historiallisten tai fiktiivisten hahmojen kanssa.

Jutellaksesi botin kanssa, sinun tarvitsee vain klikata chatin yläosassa olevaa Oma älykköni -painiketta ja aloittaa kirjoittaminen.

Ensimmäinen asia, jonka huomasin, on että se on keskustelullisempi kuin mitkään aiemmin testaamani chatbotit, mukaan lukien Bing Chat ja ChatGPT.

Botti voi laatia vastauksen yhtä nopeasti kuin ystävä ja osaa pitää rennon keskustelun niin hyvin, että se kuulostaa ihmiseltä.

Esimerkiksi, kun sanoin olevani töissä, tekoälyni vastasi yrittävänsä oppia "valmistamaan uusia ruokia" ja kysyi jopa, olisiko minulla suosituksia.

Erityisen kattavaa ja yksityiskohtaista tekoälychatbotille, jos minulta kysytään.

img-9853.jpg

Tämä vuorovaikutus sai minut pohtimaan, mikä on Snapchatin chatbotin todellinen tarkoitus. Keskustelumme perusteella se näyttää lähes yrittävän toimia ystävänä tai sosiaalisena botina.

Snapchat ei ole koskaan selkeästi ilmaissut, mikä bottien tarkoitus on, eikä vuorovaikutukseni antanut minulle lisäselvyyttä.

Lisäksi: Ihminen vai robotti? Uusi Turingin testi AI-peli haastaa sinut tekemään parhaan arvauksesi

Lähin määritelmä, joka Snapchatin chatbotille on annettu tarkoituksestaan, on ollut että tilaajat ovat käyttäneet My AI:ta "oppimaan lisää elokuvista, urheilusta, lemmikkieläimistä ja ympäröivästä maailmasta".

Kuitenkin, kun kysyin My AI:lta päivän uutisista, se sanoi, että koska olen sen "virtuaalinen ystävä", se ei voi etsiä päivän uutisia kuten kuvassa näkyy.

img-9855.jpg

Snapchat-käyttäjät valittavat Twitterissä erityisesti My AI -keskustelun ilmaantumisesta syötteisiinsä.

Käyttäjät pyytävät Snapchatia poistamaan chatin, sillä se on hankalaksi koettu. Snapchat tarjoaa kuitenkin tämän vaihtoehdon vain maksaville tilaajille.

Muita huolenaiheita ovat, että Snapchatin alkuperäisessä ilmoituksessa varoitettiin käyttäjiä "hallusinaatioista" ja "puutteista", joita AI-chatbot saattaa tuottaa vastauksissaan. Kuten hiljattain havaittiin Bingin AI-chatbotin kanssa, nämä AI-chatbotit voivat joskus käyttäytyä oudosti.

Lisäksi Snapchat kehotti käyttäjiä olemaan jakamatta salaisuuksia chatbotin kanssa, sillä yritys tallentaa kaikki chatbotin kanssa käydyt keskustelut parantaakseen ja tarkistaakseen niitä.

Lisäksi: Kuinka lapsesi voivat käyttää ChatGPT:tä turvallisesti, erään äidin mukaan

"Kaikki keskustelut My AI:n kanssa tallennetaan ja niitä voidaan tarkistaa tuotekokemuksen parantamiseksi. Älä jaa mitään salaisuuksiasi My AI:n kanssa äläkä luota sen antamaan neuvontaan," varoitti yhtiö.

Minun johtopäätökseni on, että jos tarvitset jonkun kanssa jutellaksesi, kuten "virtuaalisen ystävän", oma tekoälyni voi olla hyvä ratkaisu sinulle. Kaikkien muiden kannattaa pysyä ChatGPT:ssä.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>