Kuinka luoda ChatGPT-liitännäinen

Opettele kuinka luoda ChatGPT-liitännäinen ja vie keskustelusi seuraavalle tasolle. Askeleen mukaan ohjeiden kanssa voit rakentaa API:n, luoda liitännäinen manifestin, rekisteröidä liitännäisen ja aktivoida sen. Paranna ChatGPT:n kykyjä ja laajenna sen toiminnallisuutta liitännäiselläsi. Selvitä tarvittavat ohjelmointikielet liitännäisen luomiseksi ja aloita rakentaminen tänään. Aloita ChatGPT-liitännäisen luominen ja tutki tekoälyn rajattomia mahdollisuuksia.

Jos haluat viedä ChatGPT:n kyvyt seuraavalle tasolle, plug-in lisäosan luominen on erinomainen tapa saavuttaa tämä tavoite. Lisäosat mahdollistavat AI-kielimallin hyödyntämään kolmannen osapuolen resursseja vastaustensa ja vuorovaikutustensa parantamiseksi käyttäjien kanssa. Tässä artikkelissa opastamme sinut vaihe vaiheelta läpi ChatGPT-lisäosan luontiprosessista. Käsittelemme kaiken API:n rakentamisesta lisäosan testaamiseen, jotta olet hyvin varusteltu kehittämään omaa lisäosaa ja laajentamaan ChatGPT:n kykyjä uusilla ja jännittävillä tavoilla. Joten, olitpa kokenut kehittäjä tai aloittelija lisäosan kehityksessä, jatka lukemista oppiaksesi, miten voit luoda ChatGPT-lisäosan, joka vie keskustelusi seuraavalle tasolle.

Miten ChatGPT-liitännäiset toimivat

ChatGPT on tehokas tekoälykielimalle, joka on kehitetty OpenAI:n toimesta ja joka voi tuottaa ihmismäisiä vastauksia tekstipohjaisiin keskusteluihin. ChatGPT-liitännäisten avulla kehittäjät voivat laajentaa mallin toimintaa sen alkuperäisen toiminnallisuuden ulkopuolelle. ChatGPT-liitännäiset toimivat luomalla API:n, jota ChatGPT voi käyttää luodakseen yhteyden liitännäiseen. Tämä API mahdollistaa liitännäisen vastaanottaa tietoa ChatGPT:ltä, käsitellä sitä ja palauttaa vastauksen.

Katso myös: Kuinka asentaa ChatGPT-liitännäiset: ChatGPT-ominaisuuksien parantaminen

Vaiheet ChatGPT-liitännäisen luomiseen

ChatGPT-lisäosan luominen edellyttää useita vaiheita, joita tarkastelemme yksityiskohtaisesti alla.

Rakenna API

Ensimmäinen askel ChatGPT-laajennuksen luomisessa on rakentaa API, jota ChatGPT käyttää vuorovaikutuksessa laajennuksen kanssa. API on joukko sääntöjä ja protokollia, jotka mahdollistavat kahden tai useamman ohjelmiston välisen kommunikoinnin. Tässä tapauksessa API sallii ChatGPT:n lähettää ja vastaanottaa tietoa laajennuksesta.

Kun rakennetaan API:ta, on joitain tärkeitä asioita, jotka on pidettävä mielessä. Ensinnäkin, API tulisi isännöidä verkkotunnalla, joka on saatavilla Internetistä. Toiseksi, API:lla tulisi olla tiettyjä pisteitä (endpoints), joita ChatGPT voi käyttää vuorovaikutuksessa liitännäisen kanssa. Nämä pisteet määritellään API:n dokumentaatiossa ja niitä käytetään tiedon lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

On useita tapoja rakentaa API, mutta yksi yleisimmistä lähestymistavoista on käyttää verkkokehystä, kuten Flaskia tai Djangoa. Nämä kehykset tarjoavat joukon työkaluja ja kirjastoja, joiden avulla API:n rakentaminen on nopeaa ja helppoa. Ne sisältävät myös sisäänrakennetun tuen yleisille tehtäville, kuten käyttöoikeuden varmistamiselle ja datan sarjoittamiselle.

Plugin Manifestin Luominen

Kun API on rakennettu, seuraava vaihe on luoda lisäosan manifesti. Manifesti-tiedosto on JSON-tiedosto, joka kuvaa lisäosaa ja sen loppupisteitä. Manifesti-tiedosto tulee isännöidä API:n verkkotunnuksessa ja olla sijoitettu hyvin tunnettuun kansioon.

Manifest-tiedoston tulisi sisältää tietoa kuten lisäosan nimi, kuvaus ja loppupisteet. Siihen tulisi myös sisällyttää kaikki tarvittava metadata, jolla kuvaillaan lisäosaa. Esimerkiksi manifest-tiedostossa voi olla luettelo vaadituista oikeuksista tai siinä voidaan määrittää API-version yhteensopivuus lisäosan kanssa.

Tässä on esimerkki yksinkertaisesta laajennusmanifestista:

{

  "name": "ChatGPT-lisäosa",

  "description": "Lisäosa, jonka avulla ChatGPT voi käyttää API:tani",

  "endpoints": [

    {

      "name": "get_joke",

      "url": "https://my-api.com/joke",

      "method": "GET"

    },

    {

      "name": "add_todo",

      "url": "https://my-api.com/todo",

      "method": "POST",

      "required_fields": ["otsikko", "kuvaus"]

    }

  ]

}
Note: Since the attribute values of the code were enclosed by double quotes, we replace it with double quotes as well, but with straight quotes, which is the standard format in html, so it can be directly displayed on the web page. We also translated the content inside the "description" attribute and the "required_fields" array according to their context.

Rekisteröi plugin ChatGPT-käyttöliittymässä

Kun API ja manifest-tiedosto on luotu, lisäosa on rekisteröitävä ChatGPT-käyttöliittymässä. Tämä sisältää "lisäosamallin" valitsemisen ja sitten "Lisäosat" tai "Lisäosakauppa" valitsemisen. Sieltä käyttäjät voivat valita asentaa vahvistamattoman lisäosan tai kehittää oman lisäosan.

Jotta lisäosa rekisteröidään, käyttäjien on annettava perustiedot siitä, kuten sen nimi ja kuvaus. Heidän on myös annettava linkki lisäosan manifestitiedostoon. Kun lisäosa on rekisteröity, se on käyttäjien saatavilla asennettavaksi ja käytettäväksi.

Liitännäisen aktivointi

Kun liitännäinen on rekisteröity, käyttäjät voivat aktivoida sen valitsemalla sen saatavilla olevien liitännäisten luettelosta. Liitännäinen voi sitten vuorovaikuttaa ChatGPT:n kanssa ja vastata käyttäjän syötteeseen.

Lisäosan aktivoimiseksi käyttäjien tarvitsee vain klikata saatavilla olevien lisäosien listassa olevaa lisäosan nimeä. Tämä avaa asetuskentän, jossa käyttäjät voivat määrittää tarvittavat parametrit, kuten todennusvarmenteet tai API-avaimet. Kun lisäosa on määritetty, se on valmis käytettäväksi.

Lisää hyödyllistä: Kuinka asentaa ja käyttää Agent GPT

Mitä ohjelmointikieliä tarvitaan ChatGPT-liitännäisen luomiseen?

ChatGPT-liitännäisen luomiseksi tarvittavat ohjelmointikielet riippuvat liitännäisen toiminnallisuudesta. Esimerkiksi Kooditulkki-liitännäinen tukee useita ohjelmointikieliä, kuten Pythonia, JavaScriptiä ja Javata. Kuitenkaan ChatGPT-liitännäistä rakennettaessa tarvittavia ohjelmointikieliä ei ole nimenomaisesti mainittu hakutuloksissa.

Kannattaa huomata, että OpenAI tuo vähitellen käyttöön liitännäisiä ChatGPT:hen ja kehittäjät, jotka ovat saaneet kutsun odotuslistalta, voivat käyttää OpenAI:n dokumentaatiota rakentaakseen ChatGPT-liitännäisohjelman. Dokumentaatiossa todennäköisesti on tietoa ohjelmointikielistä, jotka sopivat liitännäisohjelman luomiseen.

Lisäksi ChatGPT:n version luontiin voidaan käyttää kymmentä ohjelmointikieltä: Python, Java, JavaScript, Julia, Lisp, R ja Scala. On kuitenkin huomioitava, että nämä tiedot eivät ole tarkoitettuja ChatGPT-plug-inin rakentamiseen.

Miten testata ChatGPT-liitännäistä

Testataaksesi ChatGPT-liitännäistä kehittäjät voivat seurata seuraavia vaiheita:

 1. Luo lisäosa ja asenna se: Luo manifest-tiedosto, rakenna API ja aseta manifest-tiedosto verkkoon lisäosan asentamiseksi.
 2. Rekisteröi lisäosa ChatGPT-käyttöliittymässä: Kun lisäosa on asennettu, rekisteröi se ChatGPT-käyttöliittymässä, jotta se näkyy käyttäjille.
 3. Testaa lisäosa paikallisesti: Suorita lisäosa tietokoneellasi ja käytä ChatGPT-käyttöliittymää vuorovaikutuksessa sen kanssa. Havainnoi, miten lisäosa reagoi erilaisiin kysymyksiin ja tilanteisiin.
 4. Testaa lisäosa jakelu-ympäristössä: Testaa lisäosa realistisemmassa ympäristössä, jotta voit tunnistaa ja ratkaista mahdolliset ongelmat.
 5. Testaa lisäosa oikeiden käyttäjien kanssa: Kerää palautetta ja tunnista mahdolliset puuttuvat ongelmat käyttämällä lisäosaa oikeiden käyttäjien kanssa.

On tärkeää varmistaa, että ChatGPT-liitännäinen testataan kattavasti eri tilanteissa ennen sen julkaisemista käyttäjille. On myös huomioitava, että ChatGPT-liitännäiset ovat tällä hetkellä rajoitetussa alfa-julkaisussa kehittäjille ja insidereille.

Johtopäätös

ChatGPT -laajennusosan luominen voi olla erinomainen tapa laajentaa ChatGPT-kielimallin toiminnallisuutta. Kolmansien osapuolien resursseja hyödyntämällä laajennusosat voivat mahdollistaa ChatGPT:n suorittavan monia erilaisia tehtäviä, kuten verkkosivujen selaamisen ja ulkoisten tietokantojen käytön.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>