Miksi ChatGPT tarvitsee puhelinnumeron?

Oletko yrittänyt rekisteröityä OpenAI:n ChatGPT kielimallin käyttäjäksi ja huomannut, että sinun on suoritettava matkapuhelinvarmennus? Jos näin on, saatat ihmetellä miksi ChatGPT vaatii puhelinnumerosi. OpenAI-tiliä luotaessa sinun on suoritettava kaksi todennusvaihetta: sähköposti- ja tekstiviestivarmennus.

Toisaalta, joissain maissa joissa ChatGPT ei ole saatavilla, yksittäiset käyttäjät ovat raportoineet ongelmia SMS-vahvistusvaiheessa. Tästä huolimatta ChatGPT vaatii edelleen puhelinnumeron jatkoa varten. Tämä osa prosessia voi olla aina hieman ärsyttävä ja se voi yllättää sinut, jolloin sinusta saattaa tuntua jääneesi kierteeseen, mikä johtaisi varmasti selvään kysymykseen:

Miksi OpenAI tarvitsee puhelinnumerosi?

OpenAI:n ChatGPT:n tapauksessa käytetään kaksivaiheista tunnistautumisprosessia, joka vaatii sekä sähköposti- että puhelinnumeron vahvistuksen. Vaikka tämä saattaa vaikuttaa hankalalta, se on välttämätön turvallisuuskeino varmistaakseen, että oikeita ihmisiä käyttää alustaa ja estääkseen väärinkäyttöä.

OpenAI on viime aikoina herättänyt huomiota vaatiessaan matkapuhelinnumeroa keinona rajoittaa käyttäjien luomien käyttäjätilien määrää. Tämä voi vaikuttaa tunkeilevalta, mutta OpenAI on selkeästi maininnut tämän FAQ-osiossaan: "Emme myy tietojasi tai jaa sisältöäsi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksessa".

Kuitenkin pääasiallinen syy, miksi OpenAI pyytää puhelinnumeroa, on tarjota toinen vahvistusvaihe, joka on yleistynyt online-palveluiden kohdalla nykyään. Toisaalta tässä vaiheessa on plus-puoli käyttäjille, koska puhelinnumeron lisääminen antaa ylimääräisen turvakerroksen tilillesi.

Lisäksi ChatGPT voi käyttää puhelinnumeroasi palautusmenetelmänä OpenAI-tilillesi. Jos unohdat salasanasi, OpenAI voi lähettää palautusohjeet puhelinnumeroosi tekstiviestinä. Voit käyttää tätä tietoa tilisi salasanan palauttamiseen ja päästäksesi takaisin palveluun.

ChatGPT:n vaihtoehtoja, joissa ei tarvita puhelinvarmennusta

On olemassa muutamia chatbot-vaihtoehtoja, joita voi käyttää ilman puhelinvarmennusta, joten jos sinulla on ongelmia, nämä voivat olla parempi vaihtoehto.

 • Chatsonic - Yksi parhaista ChatGPT:n vaihtoehdoista siellä tällä hetkellä on Chatsonic, loistava chat-botti, joka ei vaadi puhelinvarmennusta. Ohjelmisto perustuu GPT-4:ään ja on integroitu Googleen, joten toisin kuin ChatGPT, se pystyy antamaan sinulle tuloksia uusimmasta tiedosta. Chatsonic pystyy myös generoimaan kuvia, jotain mitä ChatGPT ei pysty tekemään.
 • Bing AI - Bing AI on toinen loistava vaihtoehto ChatGPT:lle, johon voit päästä ilman puhelinvarmennusta. Myös OpenAI:n suuremman kielimallin pohjalta rakennettu Bing AI keskittyy olemaan nopea ja tarkka vastauksissaan. Kuten Chatsonic, se kykenee myös reaaliaikaisiin vastauksiin internetin tulosten perusteella.

Jos sinulla on ongelmia puhelinvarmennuksessa ChatGPT:ssä, voit haluta tarkistaa yhden näistä hienoista vaihtoehdoista. Joissakin tapauksissa ne ovat jopa kyvykkäämpiä kuin ChatGPT itse, ja ne ovat myös ilmaisia.

Voitko ohittaa ChatGPT:n puhelinvarmennuksen?

Tällä hetkellä on pakollista antaa puhelinnumerosi ChatGPT:n käyttämiseksi. Tutkimuksemme osoittaa, että tämän vaiheen ohittamiseen ei ole mahdollisuutta. Tulevaisuudessa, kun ChatGPT on laajemmin saatavilla eri alueilla, puhelinnumeron vahvistusvaatimus voi muuttua.

Kuitenkin tällä hetkellä sinun tarvitsee olla voimassa oleva puhelinnumero ChatGPT:n saatavilla olevasta sijainnista rekisteröityäksesi. Ilman puhelinnumeron vahvistusta et pysty käyttämään ChatGPT:ä.

Kuinka käyttää ChatGPT:ta ilman puhelinta

Olemme siis selvittäneet, että tarvitset oikeastaan puhelinnumeron päästäksesi ChatGPT:hen, mutta tässä on muutama asia, jotka voit yrittää, jos olet epätoivoinen:

 • Käytä WhatsAppia tilisi varmennukseen: Jotkut maat sallivat tilisi varmennuksen WhatsAppin kautta, joten tämä on hyvä vaihtoehto, jos puhelimesi ei toimi. Käytä "Onko sinulla WhatsAppia?" -vaihtoehtoa rekisteröityessäsi tilillesi.
 • Käytä verkkopohjaista SMS-palvelua: Jotkin verkkopohjaiset SMS-palvelut väittävät käyttävänsä oikeita numeroita, mikä saattaa auttaa välttämään ChatGPT:n tunnistamisen. Jos katsot ympärillesi, saatat löytää palvelun, joka toimii, mutta mitään ei voida taata.
 • Käytä vaihtoehtoista keskusteluohjelmaa: Chat GPT ei ole ainoa käytettävissä oleva tekoälypohjainen keskusteluohjelma, ja ohjelmat kuten Bing AI ja Google Bard eivät edellytä puhelinvarmennusta.

Jos olet huolissasi henkilökohtaisten tietojesi yksityisyydestä, lue ChatGPT: n tietosuojakäytäntö. OpenAI ilmoittaa, että he eivät jaa henkilökohtaisia tietojasi, joten tämä voi auttaa helpottamaan mieltäsi.

Onko ChatGPT:lle turvallista antaa puhelinnumeroasi?

On ymmärrettävää, että jotkut ovat huolissaan puhelinnumeronsa antamisesta, kukaan ei halua kolmansien osapuolien myyntipuheluita. Ei ole tarvetta huolehtia, OpenAI huolehtii datastasi kuten muutkin sen keränneet tahot. Puhelinnumeroa tarvitaan vain varmennusta varten eikä sitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin mitä sen yksityisyyslausunnossa on määritelty.

Tarvitseeko ChatGPT tilin?

Kyllä, vaikka ChatGPT on ilmainen käyttää, sinun täytyy silti rekisteröityä verkkosivuston kautta ja luovuttaa joitain tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Rekisteröitymisprosessi on suhteellisen yksinkertainen ja nopea.

Lopullinen sana

ChatGPT on äärimmäisen kehittynyt Chatbot, joka sitoutuu varmistamaan, että sen palveluita ei käytetä väärin. Se on kokenut joitakin käyttökatko-ongelmia muutamilla tilaisuuksilla, joka voi olla yksi syy siihen, miksi se on tullut tiukemmaksi uusien käyttäjien politiikoissaan.

ChatGPT edellyttää nyt uusilta liittyjiltä lisää tietoturvakerroksia ennen kuin heille myönnetään pääsy palveluun. Siksi käyttäjien on annettava puhelinnumero rekisteröitymisprosessin aikana varmistaakseen aitoutensa aitoina käyttäjinä.

Mikä on premium-puhelinnumero ja miksei se ole voimassa?

Jos näet tämän virhesanoman, se liittyy VOIP-numeron tai sovelluspuhelinnumeroiden käyttöön.

Voinko käyttää ChatGPT:tä ilman puhelinnumeroa?

ChatGPT käyttää kaksivaiheista todennusprosessia, joka vaatii toimivan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>
 • Miksi ChatGPT on Chatbotien tulevaisuus

  Löydä miksi ChatGPT on chatbot-teknologian tulevaisuus, sen edut ja potentiaalinen vaikutus chatbot-teollisuuteen. Tutustu chatbot-teknologian edistysaskeliin.

 • Mitä kysyä Chat GPT:ltä

  Löydä kymmenen parasta kysymystä, jotka voit kysyä ChatGPT:ltä mielenkiintoisemman keskustelun saavuttamiseksi. Opi kirjoittamaan hyviä ChatGPT-anomuksia ja käytä hyväksesi tätä tekoälya käyttävää keskustelupalvelua.

 • Tutustuminen Chat GPT -sovellukseen

  Halutko tietää enemmän ChatGPT-sovelluksesta? Lue lisää sen ominaisuuksista, saatavuudesta ja siitä, miten sitä käytetään eri laitteilla.