Analysoi asiakkaan tuotearvioita käyttäen ChatGPT OpenAI API:a: Askel askeleelta opas liiketoiminnan näkemysten poimintaan sentimenttianalyysin avulla Osa 1

1_Xi5M-ZH4gciEN4KCTMxUAw.png

Mitä sinun tulee tietää ChatGPT:n käyttämiseksi

ChatGPT ja nykyään GPT-4 ovat tyyppiä tekoäly neuronyhmät nimeltään iso kielimalli (LLM) jotka ovat erinomaisia luonnollisen kielen käsittelyssä ja muissa edistyneissä tehtävissä ihmisen kaltaisella taidolla. GPT tarkoittaa "generatiivinen ennalta koulutettu transformer" osoittaen, että se voi tuottaa tekstivastauksia käyttäjän syötteestä ja avainsanakomentoista (kutsutaan tarjoukseksi). Se kehitettiin openai: n toimesta ja on saatavana chatbot-rajapinnan kautta, tai kuten tässä opetusohjelmassa näemme, huomattavasti tehokkaampana sovellusohjelmointiliittymänä (API). Vaikka se saattaa kuulostaa tekniseltä, API:n käyttö ei ole vaikeaa, sinun tarvitsee vain hankkia ilmainen API-avain ja tarjota sovellukselle tarvittavat syötetiedot; kaikki tekoälytaika tapahtuu kulissien takana, tulostaen tulokset muutamassa sekunnissa.

Miten ChatGPT toimii?

ChatGPT on AI-ohjattu keskusteluteknologia, jonka avulla käyttäjät voivat keskustella tekoälyjärjestelmän kanssa. Se toimii luonnollisen kielen käsittelyalgoritmien avulla ymmärtämällä käyttäjän syötteen ja suorittamalla vastaavat tehtävät. Tässä opetusohjelmassa pyydämme sitä havaitsemaan asiakasarvostelujen sentimentin ja tiivistämään pitkiä arvosteluja. ChatGPT on harjoitettu laajoilla tietomäärillä ja tiedoilla, mikä mahdollistaa sen vastaamisen laajaan valikoimaan kyselyjä ja kysymyksiä. Mitä enemmän vuorovaikutuksia tapahtuu, sitä enemmän ChatGPT oppii ja parantaa vastauksiaan. Tämä tunnetaan koneoppimisena. Järjestelmän joustavuus mahdollistaa organisaatioiden ja yksilöiden räätälöidä sen toiminnallisuutta vastaamaan tiettyjä tarpeitaan. Yhteenvetona ChatGPT tarjoaa helpon tavan ei-ohjelmoijille käyttää tehokkaita tekoälyyn perustuvia luonnollisen kielen tekniikoita sen chatbotti- tai API-liittymän kautta, joka perustavanlaatuisesti muuttaa tehtävissä mahdollisia tietojen analyysityyppejä.

Kuinka ChatGPT:n käyttö asiakaspalautteiden analysoinnissa voi auttaa yritystäsi

ChatGPT:n käyttäminen asiakaspalautteen analysointiin sekä asiakaskokemuksen parantamiseen voi varmasti hyödyttää yritystänne. AI-mallien avulla ChatGPT voi auttaa yritystänne luomaan paremman kokemuksen asiakkaille käyttämällä lopultakin valtavia datamääriä, joita yrityksenne on kerännyt, mutta ei ole koskaan hyödyntänyt kunnolla. Hyödyntämällä olemassa olevaa yrityksen dataa ja kaivamalla siitä irti tärkeitä oivalluksia, voitte lisätä asiakasuskollisuutta, parantaa asiakkaiden säilyttämistä ja kasvattaa liikevaihtoa. ChatGPT API:n avulla yrityksesi voi analysoida asiakaspalautetta tarkkuudella ja nopeudella. Parantamalla yrityksesi datakaivostoimintaa, voitte tehdä nopeampia ja tehokkaampia dataperusteisia päätöksiä.

ChatGPT erinomainen kielitehtävien suorittamiseen teköälyn avulla

ChatGPT on merkittävä kielenluontityökalu, joka on erinomainen generoimaan ihmismäistä tekstiä, mikä tekee siitä ihanteellisen sisällöntuotantotehtäviin ja muihin kerrontatyyppisiin raportteihin, jotka vaativat logiikkaa ja luovuutta. Sen kyky tuottaa tekstiä, joka on samankaltaista kuin ihminen, tekee siitä hyödyllisen sitouttavan ja monipuolisen sisällön tuottamisessa blogeihin, sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille. ChatGPT:n tekstin täydennysominaisuus mahdollistaa käyttäjien syöttää vain muutamia avainsanoja ja sen jälkeen tekoäly automaattisesti generoi täydellisiä lauseita tai kappaleita kyseisten avainsanojen perusteella. Tämä tekee sisällöntuotantoprosessin helpommaksi ja vähemmän aikaa vieväksi, mikä mahdollistaa yrityksesi tuottavan sisältöä nopeasti ja tehokkaasti. Käytettyämme ensin ChatGPT-rajapintaa arvioidaksemme arvosteluja tässä opetuksessa, voimme sitten hyödyntää ChatGPT:n tekstien generointikykyjä luodaksemme tuotesuunnitelman, joka koostuu yksityiskohtaisesta tuotteen hyvien ja huonojen puolien luettelosta ja ehdotetuista tuoteparannuksista, jotka on luokiteltu tärkeysjärjestykseen ja helppokäyttöisyyteen seuraavissa oppitunneissa.

AI-tehostettu analytiikka toiminnassa: Irrota oivalluksia asiakkaiden tuotearvosteluista käyttäen sentimenttianalyysiä avoimen AI ChatGPT API:n kanssa

Miksi tunnetilanalyysi?

Mielipiteen analysointi on yhä tärkeämpää nykyaikana, jossa ihmiset ilmaisevat vapaasti ja helposti mielipiteitään verkossa. Mielipiteen analysointi tarkoittaa kirjoitetun tekstin analysointia ja sen luokittelemista positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi sävyksi. Tämä tekniikka voi tarjota markkinoijalle arvokkaita oivalluksia kuluttajakäyttäytymisestä ja -mieltymyksistä, joita yritykset voivat käyttää tuotteiden ja palveluiden parantamiseen, asiakaskokemuksen parantamiseen tai parempaan asiakastukeen. Aiemmin olisi pitänyt suorittaa kyselyitä tai asiakasryhmien fokusryhmiä yrittäen saada selville, mitä asiakkaasi ajattelevat, toivoen ettei datan kerääminen vääristänyt mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Nyt voit käyttää hyväksesi sitä, mitä ihmiset ovat kirjoittaneet verkossa ymmärtääksesi nopeasti, miten tuotteesi on havaittu. Mielipiteen analysointia voidaan myös käyttää seuraamaan sosiaalisen median alustoja julkisesta mielipiteestä tiettyihin aiheisiin, tapahtumiin, tuotteisiin tai jopa kilpailijoihin bisneskäyttöön.

Miksi käyttää OpenAI API:tä ChatGPT-chatbot-liittymän sijaan?

Käyttämällä openAI APIa voit automatisoida tylsän tehtävän leikkaamalla ja liittämällä jokaisen arvion ChatGPT:hen. Yhdellä Python-komennolla voit ohjata ChatGPT:n analysoimaan asiakasarvioita ja määrittämään niiden sentimentin. Kun tämä on tehty, voimme käyttää chatgpt:ä näyttääksemme tulokset näytöllä ja tallentaa ne myös Exceliin ja Wordiin turvallista säilytystä ja lisäkeskustelua tiimisi kanssa varten. Koodi antaa myös prosenttiosuuden siitä, kuinka monta arviota oli positiivisia, negatiivisia tai neutraaleja. API mahdollistaa myös tulostuksen yhden osan analyysistämme (eli osan 1 tässä oppaassa) käyttäen sitä syötteenä seuraavaan vaiheeseen (eli osiin 2, 3 ja 4 seuraavissa oppaissa), luoden lopulta sisältörikkaan tuoteparannusanalyysin tavallisella englannin kielellä, joka olisi vaikea, ellei mahdoton, tehdä vain chatbot-rajapinnan avulla.

Vaiheittainen konenäköpohjainen tunnetila-analyysi

Oletukset

  1. Jotta voit käyttää OpenAI API:a, sinun täytyy olla API pääsyavain. Jos et ole vielä luonut tiliä, seuraa näitä ohjeita ja luo ilmainen tili 3 kuukaudeksi.
  2. Sinulla täytyy olla ilmainen Google Colab tili.

Vaihe 1: Asenna tarvittavat Python-kirjastot Google Colab -ympäristöön

Käytetään openai API:n käyttöön ja pyyntöjen lähettämiseen
!pip install pandas openai requests Käytetään edistyksen seurantaan API-kutsujen aikana
!pip install tqdm Käytetään tulosten tulostamiseen Word-muotoon
!pip install python-docx

1_dByQKohL3pT0-VJC8Gfzlw.png

Vaihe 2: Valmistele openAI API-ympäristö Colabissa

  1. Korvaa kohta, joka sanoo <Vaihda tämä teksti yksityisellä OpenAI API -avaimellasi> yksityisellä OpenAI API -avaimellasi. Muista jättää " " ympäröimään API-avaimen.
  2. Käytämme chat/completions API-käyttöliittymän sijaan vanhempia gpt-3-käyttöliittymiä varmistaaksemme, että käytämme ohjelmiston uusinta chatGPT-versiota, joka on myös halvempi käyttää kuin vanhempi gpt-3 API.

Vaihe 3: Lataa tarkastusaineistosi

Tässä oletamme, että arvostelut ovat CSV-tiedostossa nimeltä ”reviews.csv”. Arvostelut ovat yhdessä sarakkeessa nimeltä ”Product_Review”, yksi arvostelu per rivi.

Tässä esimerkissä käytämme tuote-arvosteluja liiketoiminnasta, oletettavasti omastamme. Voit kuitenkin käyttää myös kilpailijoiden tuote-arvosteluja ymmärtääksesi, miten kilpailijoiden tuotteet näyttävät käyttäjien silmissä.

Tulostamme tietokehyksen varmistaaksemme, että kaikki on latautunut oikein.

1_lAqyex3FZ7Skvy0nQZhCMA.png

Vaihe 4: Määrittele jokaisen tuotearvostelun sentimentti ChatGPT:llä, tulosta tulokset Exceliin ja Wordiin

Huomio: Jos käytät ilmaista kokeilutiliä openAI:n kanssa, he rajoittavat API:lle lähetetyn datan määrää minuutissa. Tämän rajoituksen kiertämiseksi lisäämme muutaman sekunnin viiveen koodiin jokaisen pyynnön välillä. Jos käytät maksutonta openAI-tiliä, voit poistaa alla olevasta koodista viiveen ajastimen, time.sleep(4).

Avoin AI API saattaa joskus kohdata virheitä tai tulla ylikuormitetuksi muiden käyttäjien pyynnöistä. Estääksemme koodin kaatumisen tällaisessa tilanteessa, lisäämme koodiin while-lauseen, joka yrittää uudelleen API-kutsua 3 kertaa; tämä yleensä riittää.

Voit nähdä, että käytämme gpt-3.5-turboa, jota openAI suosittelee tällä hetkellä nopeimmaksi, edullisimmaksi ja kyvykkäimmäksi malliksi tämäntyyppisessä analyysissä.

Tämä on käsky, jonka annamme chatGPT:lle, joka ohjaa sen toimimaan tuote-esimerkki-analyytikkona ja määrittämään, onko arvostelu positiivinen, negatiivinen vai neutraali.

Sinä olet AI-kielimalli, joka on koulutettu analysoimaan ja tunnistamaan tuotearviointien tunteet. Analysoi seuraava tuotearvio ja määritä, onko tunne: positiivinen, negatiivinen vai neutraali. Palauta vain yksi sana, joko POSITIIVINEN, NEGATIIVINEN tai NEUTRAALI.

1_Cy_e4URU0pB-fNQ2jRnpiw.png

Vaihe 5: Tiivistä jokainen arvostelu ChatGPT:n avulla, tulosta tulokset Exceliin ja Wordiin

Huomaa: Samanlaisesti kuin edellisessä koodissa, esittelemme 4 sekunnin viiveen API-kutsujen välillä välttääksemme API-kutsujen ilmaisen kokeilutilin rajoitusten ylittämistä. Voit poistaa time.sleep(4) -rivin, jos sinulla on maksullinen OpenAI-tili.

Tämä on ohje, jonka avulla pyydämme chatGPT:tä tiivistämään tuotearvostelut.

Sinä olet AI-kielimalli, joka on koulutettu analysoimaan ja tiivistämään tuotearvosteluja. Tiivistä seuraava tuotearvostelu esitellen hyödyt ja haitat.

1_7YcdjhGAXUpnGkE-FlJMvA.png

Vaihe 6: Jatkamme osaan 2, jossa tuotearvosteluista generoidaan automaattisesti tuotteen hyviä ja huonoja puolia listaava lista.

Tässä on linkki osaan 2, jossa sukellamme hyötyjen ja haittojen luettelon luomiseen ja johdamme listan priorisoituneista tuotekehitysehdotuksista.

Johtopäätös

Toivottavasti löysit tämän opetusohjelman avuliaaksi ja olen iloinen vastatessani kysymyksiin.

Toivottavasti löysit tästä oppaasta apua ja olen iloinen vastatakseeni mahdollisiin kysymyksiisi.

Varmista, että seuraat minua Mediumissa tulevaan osaan 2:een asti, jossa jatkamme tämän oppaan parissa kehittääksemme ChatGPT:n ehdotuksia tuotteiden parantamiseksi.

Jos sinulla on kommentteja, kysymyksiä tai haluat tietää yksityiskohtia yllä olevasta koodista, kerro siitä kommenttiosiossa.

Lisäksi, jos on muita liiketoimintakäyttötapauksia NLP:lle, joista haluaisit minun kirjoittavan seuraavaksi, ilmoita niistä kommentteihin tai suoraan viestillä. Kiitos!

1_Ybp8Hs-Q2wtM1pWrh9BXWw.png

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>