Apple estää ChatGPT-pohjaisen iOS-sovelluksen

apple-blocks-chatgpt-min-1200x800.jpg

Kun tekoälyä hyödyntävän chatbotin integrointi ohjelmistotuotteisiin kasvaa, huolia herättää potentiaalisten riskien mahdollisuus.

Vaikka joillakin yrityksillä on vapaus julkaista tällaisia tuotteita omilla alustoillaan, kolmannen osapuolen sovelluskauppoja käyttävät yritykset saattavat kohdata vaikeuksia.

Tällä viikolla Apple esti OpenAI:n ChatGPT:n integroinnin sähköpostisovellus BlueMailiin, mikä viivästytti korjauksen hyväksymistä, joka esitteli tekoälyä hyödyntävän ominaisuuden sähköpostissaan.

Miksi Apple on estänyt ChatGPT:n?

Tämä ominaisuus on tarkoitettu avuksi sähköpostiviestien kirjoittamisessa, sillä se hakee tekstiä aiemmista sähköposteista, jotta voit kirjoittaa uusia viestejä nopeammin. Kuitenkin, herää huoli siitä, että ominaisuus saattaa luoda sopimattomia sisältöjä alaikäisille.

Apple on pyytänyt BlueMailia tarkistamaan ikärajan tai toteuttamaan sisällönsuodatuksen vastauksena huoleen sovelluksen mahdollisuudesta altistaa lapsia sopimattomalle sisällölle.

BlueMailin toimitusjohtaja arvostelee Applen päätöstä

Blixin toimitusjohtaja ja perustaja Ben Volach on arvostellut Applen päätöstä todeten sen olevan epäoikeudenmukainen ja syrjivä BlueMailia kohtaan.

Haastattelussa WSJ:lle hän kutsui pyyntöä "epäoikeudenmukaiseksi" ja huomautti, että App Storessa on vastaavia tekoälyä hyödyntäviä sovelluksia ilman tällaisia rajoituksia.

Applen päätös estää BlueMail-päivitys on herättänyt kysymyksiä yhtiön politiikoista koskien tekoälyllä varustettuja sovelluksia ja niiden saatavuutta App Storessa.

kuva-1 (1).jpg

Konflikti BlueMailin ja Applen välillä ulottuu paljon pidemmälle kuin vain hiljattainen ChatGPT-integraation estäminen. Tämän lisäksi BlueMailia kehittävä Blix on käynyt useita konflikteja Applen kanssa. Blix oli yksi Coalition for App Fairness -ryhmän perustajajäsenistä, joka on perustettu haastamaan App Storen komissio. Lisäksi Blix on aikaisemmin tehnyt useita kartellisyytöksiä Applen toimintaa vastaan.

BlueMail on myös kamppaillut saadakseen jalansijaa App Storessa. Vuonna 2019 sovellus poistettiin myymälästä tietoturvaan liittyvien ohjeiden rikkomisen vuoksi. Vaikka sovellus palautettiin takaisin muutaman päivän kuluttua, Blix nosti oikeusjutun Applen toimintaa vastaan väittäen, että teknologiayhtiö tukahduttaa kilpailua laskemalla BlueMailin sijoitusta hakutuloksissa ja listauksissa.

Viimeisimmässä Apple ja BlueMail -yritysten välisessä konfliktijaksossa ChatGPT-integraatio on suljettu. On vielä epäselvää, käsitelläänkö Blixin valitukset Applella vai eskaloituvatko konfliktit vieläkin pahemmaksi.

Loppusanat

Tämä tapaus korostaa haasteita ja potentiaalisia riskejä, jotka liittyvät AI-voimalla toimivien chatbotien ja kielimallien integroimiseen sovelluksiin.

Vaikka näillä teknologioilla on suuri potentiaali parantaa käyttäjäkokemuksia ja lisätä tehokkuutta, niitä on suunniteltava ja valvottava huolellisesti varmistaen, että ne eivät tuota epäasianmukaista tai haitallista sisältöä.

Kun yritykset jatkavat tekoälyn integroimista tuotteisiinsa, niiden on oltava valmiita käsittelemään näitä huolenaiheita ja työskentelemään tiiviisti sääntelyviranomaisten ja alustojen tarjoajien kanssa varmistaakseen turvallisuus- ja sisältöstandardien noudattamisen.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>