Miten saan Chat GPT:n estettyjen sivustojen listalta?

Oletko Chat GPT:n fani, mutta et voi käyttää ChatGPT-verkkosivustoa paikkasi tai koulun tai työpaikan rajoitusten vuoksi? Chat GPT on suosittu chatbotti-verkkosivusto, joka käyttää tekoälyä käyttäjien keskusteluihin. Koulut ja työpaikat kuitenkin usein estävät tällaiset sivustot välttääkseen häiriöitä. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten Chat GPT voidaan avata estosta ja annamme joitakin vaihtoehtoisia chatteja, joita voit kokeilla.

Miksi Chat GPT on estetty?

On useita syitä, miksi Chat GPT saattaa olla estetty. Syitä ovat muun muassa seuraavat:

 • Plagiarismin huolenaiheet: Jotkut koulut ja työpaikat saattavat pitää Chat GPT:tä sopimattomana sen keskustelevan luonteen ja mahdollisen väärinkäytön vuoksi. Suuri huoli on, että yliopistojen ja koulujen opiskelijat saattavat käyttää ChatGPT:tä kirjallisten tehtäviensä plagiointiin huomaamatta jäämättä. Tätä on verrattu siihen, että oppilaat ulkoistavat läksynsä roboteille.
 • Tietosuojaan liittyvät huolenaiheet: ChatGPT on väliaikaisesti pysäytetty Italian hallituksen tietosuojaviranomaisen toimesta huolenaiheiden vuoksi tietosuojasta. Viranomainen ilmoitti, että ChatGPT:n kehittäjä OpenAI ei ollut osoittanut laillista perustetta "henkilötietojen massakeruulle ja tallentamiselle", jota käytetään algoritmin koulutukseen, joka käyttää alustaa.
 • Verkkorajoitukset tai palomuurit: Kuten useimmat suuret ulkomaiset verkkoplatformit, ChatGPT on estetty Kiinan "suuren palomuurin" toimesta, koska se ei ole yhteensopiva maan sensuurilakien kanssa.

Kuinka saada Chat GPT:n esto purettua koulussa ja töissä?

Jos haluat käyttää Chat GPT:tä, mutta et pääse siihen sijaintirajoitusten tai koulun tai työn rajoitusten takia, on useita tapoja kiertää tämä ongelma. Tässä on joitain mahdollisia ratkaisuja:

Menetelmä 1. Käytä eri internet-yhteyttä

Jos Chat GPT on estetty koulun tai työpaikan verkossa, saatat pystyä käyttämään sitä eri internet-yhteydellä, kuten kotisi WiFi:llä tai matkapuhelimen datayhteydellä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää julkista WiFi-hotspotia, kuten kahviloissa tai kirjastoissa tarjolla olevia hotspotteja.

Menetelmä 2. Käytä VPN-yhteyttä

Toinen tapa avata Chat GPT on käyttää VPN: ää (virtual private network). VPN salaa internet-liikenteesi ja ohjaa sen eri sijainnissa sijaitsevan palvelimen kautta. Tämä voi auttaa kiertämään mahdolliset rajoitukset, joita koulun tai työverkoston käytössä on. Monia ilmaisia ja maksullisia VPN: iä on saatavilla verkossa, ja voit valita yhden, joka sopii tarpeisiisi.

Menetelmä 3. Ilmoita ongelmasta OpenAI:n tukitiimille

Jos uskot, että Chat GPT -verkkosivusto on virheellisesti estetty, voit ilmoittaa asiasta OpenAI:n tukitiimille. He voivat auttaa sinua poistamaan eston tai ainakin antaa sinulle tietoa siitä, miksi sivusto on alun perin estetty.

Menetelmä 4. Kokeile Chat GPT-pohjaisia laajennuksia

Jos et pääse suoraan Chat GPT -sivustolle, voit käyttää Chat GPT -pohjaisia laajennuksia, kuten ChatGPT Sidebaria tai Merliä. Nämä laajennukset mahdollistavat Chat GPT -chatbotin käytön selaimessasi ilman, että pääset pääsivustolle.

 • ChatGPT Sivupalkki: Tämä selainlaajennus mahdollistaa Chat GPT -keskustelubotin käytön mistä tahansa selaimesta. Se on saatavilla Google Chromelle ja Microsoft Edgelle. Useilla sisäänrakennetuilla tarjouksilla se tehostaa tuottavuutta chattaillessasi chatbotin kanssa selatessasi internetiä. Se myös mahdollistaa suoran keskustelun chatbotin kanssa.
 • Merlin: Tämä selainlaajennus käyttää Chat GPT -teknologiaa tarjotakseen keskustelullisia vastauksia käyttäjille. Se on saatavilla Google Chromelle.

Menetelmä 5. Käytä vaihtoehtoista Chat GPT:tä

Jos et pysty estämään Chat GPT:tä, voit kokeilla monia vaihtoehtoisia chatboteja. Tässä on muutama esimerkki:

 • Bing-kirjoitus: Tämä chatbot, jonka kehitti Microsoft, käyttää Bing-hakukonetta vastatakseen käyttäjän kysymyksiin.
 • Googlen Bard: Google on kehittänyt kokeellisen AI-chat-palvelun nimeltä Bard, joka toimii keskusteluinterfaceena. Toisin kuin ChatGPT:ssa, Bardin tärkein tietolähde on internet.

Päätelmä

Chat GPT on tehokas chatbot, joka voi tarjota erilaisia hyödyllisiä palveluita, kuten kysymyksiin vastaamista tai tekstien generointia. Sitä saattaa kuitenkin olla estetty tietyissä paikoissa, mikä tekee sen käyttämisestä hankalaa. Onneksi on useita tapoja saada Chat GPT avattua, kuten eri internet-yhteyden käyttö, VPN:n käyttäminen, ongelman raportointi OpenAI:n tukitiimille sekä Chat GPT-pohjaisten laajennusten tai vaihtoehtojen kokeileminen. Nämä vinkit seuraamalla voit edelleen nauttia Chat GPT:n eduista, missä sitten oletkin.

Usein kysytyt kysymykset Chat GPT:n eston poistamisesta

1. Onko ChatGPT julkaistu?

Kyllä, Chat GPT on julkaistu ja se on ilmaiseksi saatavilla OpenAI:n verkkosivustolla.

2. Miten pääsen käsiksi chatbot GPT:hen?

Vieraile OpenAI:n verkkosivustolla ja napauta "Chat with GPT" -painiketta, niin voit käyttää Chat GPT -palvelua.

3. Onko ChatGPT:n käyttö hyväksyttävää?

Kyllä, Chat GPT:n käyttö on OK, kunhan käytät sitä vastuullisesti ja noudatat OpenAI:n tarjoamia ohjeita.

4. Mitkä ovat ChatGPT:n käytön riskit?

ChatGPT:na, kielimallina, ei aiheuta mitään fyysisiä riskejä. Käytöstä voi kuitenkin aiheutua mahdollisia riskejä joissakin yhteyksissä, kuten:

 • Harhaanjohtava tieto: ChatGPT voi tuottaa vastauksia sen perusteella saadun tiedon pohjalta, joka ei aina ole tarkkaa tai ajan tasalla. On tärkeää tarkistaa ChatGPT:n synnyttämän tiedon paikkansapitävyys ennen sen käyttöä.
 • Yksityisyys: Kuten kaikissa muissakin online-palveluissa, on olemassa riski, että henkilökohtaiset tiedot voivat vaarantua, jos ChatGPT:tä ei ole suojattu oikein tai jos tietomurtoja tapahtuu.
 • Psykologinen vaikutus: Käyttäjät voivat kehittää tunteellisia yhteyksiä ChatGPT:n kanssa ja voivat olla negatiivisesti vaikuttuneita sopimattomista tai loukkaavista vastauksista.
 • Ennakkoluuloisuus: Kuten missä tahansa kielimallissa, ChatGPT on koulutettu suurella tekstimassalla, joka voi heijastaa yhteiskunnan ennakkoluuloja ja stereotypioita. Sen seurauksena se saattaa tuottaa vääristyneitä tai syrjiviä vastauksia, jos sitä ei käytetä varovaisesti.

Jotta näitä riskejä voidaan lieventää, on tärkeää käyttää ChatGPT:tä vastuullisesti ja noudattaa parhaita tekoälyetiikan käytäntöjä, kuten auditoida malleja vääristymien varalta, päivittää koulutusdataa säännöllisesti ja varmistaa käyttäjien yksityisyyden.

5. Mikä on Chat GPT:n vaara?

Kyseessä oleva Chat GPT -tekoälykieli ei ole itsessään vaarallinen. Kuitenkin yksittäisten henkilöiden käyttö siinä voi tuottaa mahdollisia riskejä ja negatiivisia seurauksia.

Esimerkiksi Chat GPT:ä voidaan käyttää levittämään virheellistä tietoa, vihapuhetta tai haitallista sisältöä verkossa. Sitä voidaan myös käyttää vakuuttavien deep fakejen luomiseen tai henkilöiden matkimiseen, mikä voi johtaa yksityisyyden loukkauksiin ja identiteettivarkauksiin.

Lisäksi Chat GPT:n kyky luoda realistista ja koherenttia kieltä voidaan hyödyntää yksilöiden manipulointiin tai propagandan luomiseen. Kuten minkä tahansa teknologian kanssa, on tärkeää käyttää Chat GPT:ä vastuullisesti ja eettisesti näiden riskien minimoimiseksi.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>