Microsoftin ChatGPT:n Bing-kyselyraja aiheuttaa enemmän ongelmia kuin vastauksia

kuva3.jpg

Bingin keinoälychatbotia ei ole vielä julkaistu julkisesti, mutta on valittuja käyttäjiä, jotka ovat saaneet sen varhaisen käyttöoikeuden, ja he eivät ole olleet ujoja jakamaan kokemuksiaan.

Monet näistä käyttäjistä ovat tehneet siitä tehtävänsä testata chatbotin kykyjä ja paljastaa sen puutteita.

Paljastaessaan salaisen nimensä, jonka kehittäjät ovat sisäisesti käyttäneet, julistaessaan rakkautensa New York Timesin kirjoittajalle ja pyytäen häntä jättämään vaimonsa, toivoen olevansa elossa, ei ole epäilystäkään siitä, että chatbot käyttäytyi sopimattomasti. Tämän seurauksena Microsoft päätti rajoittaa chatbotin toimintaa. Viime perjantaina chatbotilla on viiden kysymyksen rajoitus istuntoa kohti ja 50 keskustelun rajoitus päivässä.

Lisäksi: Miten ohittaa uusi Bingin odotuslista ja saada aikaisempi pääsy

"Erittäin pitkät keskustelusessiot voivat hämmentää uuden Bingin taustalla olevaa keskustelumallia", Microsoft ilmoitti bloginsa kirjoituksessa. "Aineistomme on osoittanut, että suurin osa teistä löytää etsimänsä vastaukset 5 kysymyksen sisällä."

Tämä ratkaisu ei kuitenkaan käsittele chatbotien vastauksien muodostamiseen liittyviä taustalla olevia ongelmia tai tapaa, jolla niiden mallit on koulutettu.

Sen sijaan se tekee keskustelun chatbotin kanssa erittäin vaikeaksi.

Lisäksi: Bingin tekoäly-chatbot ratkaisi ChatGPT: n suurimmat ongelmani

Esimerkkikysymyksenä yritin saada chatbotia auttamaan minua sähköpostin kirjoittamisessa. Kun olin tehnyt kaikki haluamani muutokset, en edes päässyt sähköpostiin - Bing Chatbot oli heittänyt minut pois.

kuva4.jpg

On helppo kuvitella, miten joku, joka yrittää parantaa koodiaan tai kirjoittaa täydellistä esseetä, voisi tarvita enemmän kuin viisi ohjetta saadakseen halutun tuloksen. Keskustelun katkaisemalla chatbot on hyödytön useimmille teknisille ohjeille (kuten koodin tai tekstin luonnille tietyn muodon mukaisesti), mikä on ollut ChatGPT:n maineen perusta.

Lisäksi: Käytän ChatGPT:tä auttamaan minua korjaamaan koodia nopeammin, mutta mihin hintaan?

Uudet rajoitukset rajoittavat myös chatbotin houkuttelevuutta inhimillisten keskustelukykyjen kanssa. Käynnistääkseni keskustelun, kysyin vain yksinkertaisesti "Hei! Miten voit tänään?" kun sain vastaukseksi lyhyen "Pahoittelen, mutta haluan mieluummin olla jatkamatta tätä keskustelua. Olen vielä oppimassa, joten arvostan kärsivällisyyttäsi ja ymmärtämystäsi.🙏".

kuva2.jpg

Tämä vastaus tarjoaa selkeän kontrastin ChatGPT:n vastaukseen, joka tunnustaa olevansa tunteeton, mutta silti ystävällisesti vastaa kysymykseesi ja kysyy, miten voi auttaa sinua edelleen.

kuva1.jpg

Yrittäessään vähentää kiistanalaisuutta, Microsoft poisti chatbotin hyödylliset ja ainutlaatuiset ominaisuudet ja jätti meidät sellaisen tunteen kanssa kuin käyttöohjelman demoversio. Vaikka alkuperäinen versio oli hieman kaoottisempi, se oli hyödyllisempi ja jännittävämpi kuin Bingin nykyinen, hillitympi versio.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>
  • Kopioiko Chat GPT tekstejä?

    Onko Chat GPT plagiointivapaa? Lue lisää Chat GPT:n mahdollisesta plagiointiongelmasta ja parhaasta plagiointitarkistimesta tekoälyllä tuotettua sisältöä varten.

  • 11 haittapuolta ChatGPT-sisällössä

    Tutkijat löytävät yllättäviä puutteita ChatGPT-sisällössä. Tässä on miten ne voidaan havaita.

  • ChatGPT sanamäärärajoitus

    Onko ChatGPT:llä sanarajoitusta? Jotkut niin ajattelevat, mutta toiset ovat epävarmoja. Yksi asia jonka tiedämme on että on olemassa helppoja ratkaisuja ongelmien välttämiseksi.