Google'n Perustajat Palaavat: Kuinka ChatGPT Muuttaa Hakua

  • Googlen perustajat ovat hyväksyneet suunnitelmat chatbotin ominaisuuksien lisäämiseksi hakukoneeseen vastauksena OpenAI:n ChatGPT:n menestykselle.
  • ChatGPT tarjoaa vaihtoehtoisen tavan etsiä tietoa, joka voisi uhata Googlen hakualan liiketoimintaa.
  • Google kiihdyttää AI:n kehitystä ja suunnittelee julkaistavansa hakukoneen version, jossa on chatbotin ominaisuuksia tänä vuonna.
Google-chatbot-chatGPT-63ce89c91329f-sej-760x400.png

Google'n perustajat, Larry Page ja Sergey Brin ovat raporttien mukaan yllättäen palanneet hyväksymään suunnitelmia lisätä chatbot toimintoja hakukoneeseen.

The New York Times toteaa, että Page ja Brin tuotiin takaisin Googleen nykyisen toimitusjohtajan Sundar Pichain toimesta sen jälkeen, kun OpenAI:n kehittämä ChatGPT aiheutti hälytyksen.

Vaikka ChatGPT on ollut käytössä vain kaksi kuukautta, se on nopeasti saavuttanut merkittävän vaikutuksen kyvyllään yksinkertaistaa monimutkaisia käsitteitä ja luoda uusia.

Google on korkeassa hälytysvalmiudessa, koska ChatGPT voi tarjota vaihtoehtoisen tavan etsiä tietoa.

On epätavallista nähdä Googlen perustajia mukana yrityksen hakukonepuolella, Times huomauttaa, mikä korostaa Googlen tuntemaa kiirettä tekoälyn ja ChatGPT:n suhteen.

“Kun he ovat siirtyneet päivittäisistä tehtävistä, herra Page ja herra Brin ovat ottaneet laissez-faire -lähestymistavan Googleen, kertoivat kaksi asian tuntevaa henkilöä…

He eivät ole olleet kovin kiinnostuneita hakukoneesta, mutta ovat olleet jo pitkään innostuneita tuomaan tekoälyä Google:n tuotteisiin.

The New York Timesin reportaasin mukaan Pichai muuttaa olemassa olevia suunnitelmia ja kiihdyttää tekoälyn kehitystä.

Uusi AI-teknologiaan perustuva sisältömarkkinointityökalusarja
Ole kilpailijoitasi askeleen edellä ja luo hyvin optimoituja ja kohdennettuja sisältöjä, jotka tuovat tuloksia kolme kertaa nopeammin.

Google aikoo lanseerata yli 20 uutta AI-tuotetta ja esitellä hakukoneensa chatbot-ominaisuudet tänä vuonna.

Tämä uutinen tulee samalla, kun Alphabet, Googlen emoyhtiö, vähentää työvoimaansa. Yhtiö ilmoitti perjantaina leikkaavansa noin 12 000 työpaikkaa koronapandemian aikaisen palkkausbuumin ja talouden hidastumista koskevien huolten vuoksi.

Monet aloittavat yritykset, kuten You.com ja Neeva, ovat jo ohittaneet Googlen tarjoamalla mahdollisuuden vastata kyselyihin ChatGPT:n kaltaisen chatbotin avulla.

Lisäksi Microsoft kehittää Bingin versiota, joka käyttää chatbot-tekniikkaa ja joka odotetaan julkaistavan maaliskuussa, kertoo raportti.

OpenAI:n ChatGPT on saanut aikaan laajamittaisen muutoksen tekoälyn ja hakukoneiden kehitysstrategiassa.

Googlen perustajien ilmaisema huoli tulisi herättää alan ammattilaisten huomion tärkeyteen pysyä ajan tasalla yrityksen kehitystyössä ja käyttää niitä kilpailuedun ylläpitämiseen.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>