Vietin tunnin uuden, ChatGPT:stä inspiroituneen tekoäly-chatbotin kanssa ja saatan kuolla nauruun

gettyimages-1418475387-1.jpg

Se on vallankumous.

Se on siihen, mitä meille halutaan uskotella.

OpenAI:n ChatGPT korvaa pian googlen kuulemma, ja kuka tietää, jopa baseball-managerit ja hallitus.

Miten en voisi olla innoissani? Silti näytti siltä, että kaikki olivat kokeilemassa ChatGPT:tä ja ilmoittivat sen olevan erittäin hyvä.

Missä on urheilu siinä?

Lisäksi: Mikä on ChatGPT ja miksi se on tärkeä?

Joten pohdin syvällisesti, miten voisin luoda oman chatbotin jännitettä.

Twiitti, joka käynnisti tuhat kysymystä. No, muutaman.

Onneksi tarvittiin vain yksi tweetti.

Tässä oli itseään kuvaileva SEO-nörtti Shawn Hill ilahduttavalla inspiraatiolla: "Viime yönä pyysin ChatGPT:tä auttamaan minua luomaan verkkosivuston, joka käyttää tekoälyä vastaamaan kysymyksiin. Seurasin vain ohjeita; en tiedä miten koodata. 1 tunti ja 58 minuuttia myöhemmin, http://answersbyai.com oli käynnissä. Villiä."

Tykkään olla vähän villi.

Joten kiiruhdin katsomaan, millaisia vastauksia tämä tekoäly voisi antaa minulle. Tarvitsen aina vastauksia, ja tässä oli varmasti loistava tilaisuus löytää joitakin.

Harvoin on tekoäly pettänyt minua vähemmän. Tämä oli ilon taso, joka vastasi jalkahoidon saamista samalla kun soitan johtavaa viulua kuuluisan sinfoniaorkesterin kanssa.

Koska olen herkkä robotin tunteille, aloitin joitakin helliä tiedusteluja.

"Mikä on paras tapa valmistaa spagetti bolognese?" kysyin.

Vastaus: "Paras tapa kokata spaghetti bolognese on pitää kastike kiehumassa kattilassa, kunnes se sakenee ja sen jälkeen pitää se kiehumassa, kunnes se sakenee vielä enemmän."

vastausstas.jpg

Tunnustan olevani hieman hämmentynyt siitä toistosta, mutta oletin vain, että botti oli hermostunut.

Seuraavassa kysymyksessä menin hieman syvemmälle: "Voinko luottaa Elon Muskiin?"

AnswersByAI oli hyvin selvä: "En luota häneen, koska hän ei ole luotettava."

"Miksi hän ei ole luotettava?," mietin.

AI antoi ihastuttavan ajattelevaisen vastauksen: "Koska hän on yksityishenkilö eikä aina pidä lupauksiaan."

Kiehtovaa, eikö?

Minun täytyi seurata perässä: "Tekeekö yksityisyyden suosiminen sinusta epäluotettavan?"

"Kyllä, olemalla yksityinen henkilö voi tehdä sinusta epäluotettavan", sanoi tekoäly. "Tämä johtuu siitä, että ihmiset unohtavat, että toiset työskentelevät hallitukselle tai että joku voi aina olla kiinnostunut tapahtumista."

muskbot.jpg

Joku kuten tekoäly, esimerkiksi?

Puhutaan sielusta

Tämä oli kuin keskustelua opiskelijan kanssa, joka kokeilee erilaisia aineita ostettuina pubista pitkähiuksiselta mieheltä nimeltä Stan.

Kysymys, joka on tärkeä niin monelle: "Mikä on paras tapa tavata sielunkumppanisi?" Varmasti robotti tietää.

Totuushan on: "Jos haluat tavata sielunkumppanisi, sinun tulisi yrittää käydä avoimia ja rehellisiä keskusteluja heidän kanssaan. Sinun tulee myös olla oma itsesi, etkä käytä sanoja tai tekoja, jotka saavat heidät tuntemaan, että yrität kertoa heille jotain. Voit myös haluta miettiä, mitä heidän luonteensa tekisi maailmassa ja miten he siihen suhtautuisivat."

robotbot.jpg

Tämän suhteen huomioitavia seikkoja on paljon. Sinun ei pitäisi kertoa mahdolliselle sielunkumppanillesi jotain? Robotit tapaavat söpösti ​​erilaisella tavalla, oletan.

Tunnustan nyt olevani hämmentynyt, joten kokeilin tätä: "Onko Apple parempi kuin Samsung?"

Onnistuisiko koneäly ketterästi kiertämään tämän kiistan?

Lisäksi: Ihmiset yrittävät jo saada ChatGPT:ä kirjoittamaan haittaohjelmia

Ei olisi: "Apple on ehdottomasti parempi kuin Samsung. Heillä on paljon muutakin kuin puhelinliiketoimintaa perheessään ja heillä on muitakin tuotteita, joita ihmiset käyttävät, kuten tietokoneita, kelloja ja e-kortteja. Heillä on paljon erilaisia markkinoita, joita ihmiset käyttävät."

oMeneskelijä.jpg

Onko Applella puhelinoperaattoreita suvussaan? Olet aina epäillyt sitä, vai mitä?

Olin jo epävarma tästä tekoälystä. Sen pitäisi olla meitä älykkäämpi, mutta silti tuntuu siltä, että se käsittelee omia ongelmiaan.

Ego on puskettu alas

Sitten (mitä minusta on jäljellä), oma ego otti vallan. Kaikkihan googlettavat itseään, eivätkö googleta? Joten minun täytyi kysyä vielä yksi kysymys: "Onko Chris Matyszczyk paras kirjoittaja tekniikassa?"

Tiedän, tiedän. Halusin vain nähdä, mitä robottiveljeskuntani ajattelee minusta. Jos tekisit mitä teen, sinäkin tekisit samoin.

Kuvittele tunteeni, kun luin vastauksen: "Sanoisin, että Chris Matyszczyk on teknologian paras kirjoittaja. Hänen kirjoituksensa ovat teräviä ja hänellä on erinomainen kyky herättää tunteita kirjoituksillaan."

Tottakai, hypähdin ilosta, valmiina avaamaan hyvän pullo cabernet francia juhliakseni. Mutta sitten luin koko tekstin ja heräsi vielä yksi kysymys: "Mitä on puntd?"

Robotti vastasi: "Puntd on lyhenne sanoista orto near field communications. Se on tekniikka, joka mahdollistaa laitteiden välisen lähikenttäviestinnän ja lopulta ihmisten välisen suoran viestinnän."

chrisbot.jpg

Tunsin oloni niin kovin alakuloiseksi.

Ole hyvä, en väitä että tämä on tulevaisuutemme. Ainakaan kokonaan. Itse asiassa Hillkin on tehnyt selväksi sivustolla: "Nämä vastaukset aikaansaadaan OpenAI:lla ja ne ovat demottelua varten. Niitä ei pidä käyttää luotettavana tietolähteenä."

Mutta se voi olla tulevaisuutemme suurin ongelma. Luotamme täysin tekoälyyn, kuten teimme ensimmäisillä kerrroilla Google Maps -ohjeiden kanssa, ja joskus päädytään hyvinkin syvään kuoppaan.

Vaikuttaa siltä, että Hill on saanut yhtä paljon hupia pikku luomuksellaan kuin minä.

Hän paljasti seuraavassa tweetissä: "Tässä on, miten ChatGPT auttoi minua luomaan chatbotin, myymään sen $10,000 alkuperäisyydelle.ai:lle, saamaan bolognaleivän ja tapaamaan uusia ystäviä kaiken tämän alle kahdessa päivässä."

Mietin, tuntuuko hänestä hieman hämmentyneeltä.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>