Onko ChatGPT uhka?

ChatGPT:n saapuminen on herättänyt keskustelua siitä aiheuttaako se uhkaa vai ei. Vaikka jotkut asiantuntijat uskovatkin, että siitä ei aiheudu kyber­turva­uhkaa, toiset ehdottavat sen olevan suurempi uhka ihmiskunnalle kuin useimmat ihmiset tajuavat. Tämä artikkeli tutkii ChatGPT:n mahdollisia uhkia, mukaan lukien sen vaikutukset korkeakoulutukseen ja hakukoneisiin kuten Googleen. Tutustumme myös Elon Muskin mielipiteeseen ChatGPT:n liittyvistä turvallisuusriskeistä.

Jotkut spekuloivat, että ChatGPT on potentiaalinen uhka Googlen hallitsevalle asemalle haussa. Google ottaa tämän uhan vakavasti, ja yrityksen tuntuu olevan pakko vastata siihen. Näyttää siltä, ​​että Google esittelee tekoälytutkimuksensa ja -kykynsä järjestämällä tapahtuman, jossa esitellään sen Chatbot nimeltä Bard.

Bard tarjoaa erilaisia osioita, joissa käyttäjät voivat osallistua keskusteluihin Chatbotin kanssa ja esitellä Googlen omaa tekoälykapasiteettia. Microsoftin laajempi avautuminen yrityskentän ulkopuolelle suuren osuutensa kautta OpenAI:sta on synnyttänyt uutta kilpailua ja Google toivoo pysyvänsä merkittävänä toimijana tekoälytutkimuksessa.

Onko ChatGPT uhka koulutuslaitoksille?

ChatGPT:n ympärillä vallitseva hype on herättänyt huolen siitä, että se voisi korvata korkeakoulutuksen. Kuitenkin tämä huoli on enemmän hypeä kuin haittaa, sillä matematiikan tehtäviä ratkaisevat ohjelmat ja palvelut, jotka  kirjoittavat korkeakouluessaesseitä ja tutkielmia, ovat jo olleet olemassa vuosia. Kouluttajat ja opiskelijavalintaviranomaiset ovat taitavia havaitsemaan ja navigoimaan näiden "palvelujen" läpi. Toisin kuin koodin generointi ja tekstin tiivistäminen, ChatGPT ei sovellu tehtäviin, jotka vaativat erikoistunutta tietämystä, loogista päättelyä tai ajankohtaista tietoa.

Tämä viittaa siihen, että tällaiset mallit eivät ole täysin oppineet loogisia kyvykkyyksiä, sillä ne kamppailevat aritmeettisissa laskelmissa tai monimutkaisten matemaattisten laskelmien kanssa.

ChatGPTin uhkia kyberturvallisuudelle

ChatGPT voisi mahdollisesti aiheuttaa riskejä kyberturvallisuudelle. Yksi suuri uhka on AI:n luomat kalasteluhuijaukset. Vaikka useimmat kalasteluhuijaukset ovat helposti tunnistettavissa oikeinkirjoitus- ja kielioppi virheiden vuoksi, ChatGPT mahdollistaa hakkerien luoda kalasteluhuijauksia, jotka ovat lähes erottamattomia ihmisille kirjoitetuista huijauksista.

Elon Musk ChatGPT:ssä

Elon Musk on nostanut punaisen lipun keinotekoisen älykkyyden hillittömälle kehitykselle varoittaen, että se voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin sivilisaatiollemme. Hän on huolestuttanut siitä, että hallitsematon kehitys AI voi lopulta muodostaa olemassaolollisesti uhan ihmiskunnalle. Nämä huolenaiheet huolimatta, Musk on aloittanut rohkean tehtävän kehittääkseen oman Chatbotin – TruthGPT – jonka hän väittää olevan kaikenkattava totuudenetsijä.

Onko ChatGPT uhka Googlelle?

Ei, molemmat palvelut tarjoavat hyvin erilaisia asioita. Jos jotain, ChatGPT:n nousu on mahdollisesti järkyttänyt Googlea.

Mitä huolenaiheita liittyy ChatGPT:hen?

ChatGPT voi joskus tuottaa harhaanjohtavia tai virheellisiä vastauksia, joten käyttäjien tulisi suhtautua siihen hieman varoen.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>