ChatGPT-API hinnoittelu

OpenAI on tehnyt ChatGPT-rajapinnan saataville kehittäjille. Tämä rajapinta käyttää tehokasta GPT-3.5-turbomallia, joka on sama malli, jota käytetään ChatGPT:hen. Kehittäjät voivat käyttää rajapintaa helposti yksinkertaisen päätepisteen kautta. OpenAI on ilmoittanut, että ChatGPT-rajapinta maksaa kymmenen kertaa vähemmän kuin kaikki muut GPT-3.5-mallit. Tämä tekee siitä kehittäjille edullisemman vaihtoehdon.

Yrityksille ja kehittäjille, jotka tarvitsevat yli 450 miljoonaa tokenia päivässä tai haluavat optimoida työkuormansa laitteiston suorituskyvyn perusteella, OpenAI tarjoaa omistettuja instansseja. Kehittäjät voivat käyttää Azuren laskentatehoa omistettujen tokenien avulla, jotka liittyvät käyttäjän päätepisteisiin ja tarjoavat erikoistuneen kaistanleveyden AI-käsittelyä varten.

Snapchat, Quizlet ja Instacart käyttävät OpenAI:n ChatGPT-rajapintaa ominaisuuksissaan: Minun älykäs avustajani, Q-Chat ja Kysy Instacartilta. Nämä ominaisuudet tarjoavat virtuaalitutorointia, opiskeluapua ja ostettavia vastauksia, jotka perustuvat tuotetietoihin. ChatGPT-rajapinnan alentunut hinta on erinomainen uutinen markkinoijille ja yrityksille, jotka haluavat käyttää ChatGPT:ta osana asiakaspalvelu- ja sitouttamissuunnitelmiaan.

ChatGPT:n API-hinnoittelu

ChatGPT:n API:n hinta riippuu käytettyjen tokenien määrästä, johon sisältyy viestijono ja metatiedot, jotka malli käsittelee. Nykyinen hinta 1000 tokenille on 0,002 dollaria, mikä vastaa noin 750 sanaa. OpenAI on halventanut ChatGPT:n API:n hintaa kehittäjille ja yrityksille pienentämällä sen hinnan 0,002 dollariin jokaista 1000:ta tokenia tai noin 750 sanaa kohden.

Tämä on 90% alennus joulukuusta 2022 lähtien. ChatGPT-malli rakennettiin käyttäen GPT-3.5 turbo-mallia ja sitä voidaan soveltaa muihin kuin keskustelu-sovelluksiin minimimuutoksilla koodiin.
OpenAI on poistanut käyttöönoton ennakkotarkastuspolitiikkansa, joka edellytti kehittäjien ilmoittavan kuinka he aikoivat käyttää mallia ennen sen sisällyttämistä sovellukseensa. Uusimman mallin, gpt-3,5-turbo, tukea jatketaan kesäkuuhun asti, ja uusi vakaa julkaisu gpt-3,5-turbosta julkaistaan pian.

LUE NYT: GPT 4 - kuvan syöttö

"Maksa käytön mukaan" -suunnitelma

OpenAI tarjoaa käyttäjilleen kätevän ja edullisen Pay as You Go -suunnitelman. Viimeisimmillä ChatGPT 3.5 Turbo API -malleilla käyttäjien odotetaan maksavan 0,002 dollaria per 1 000 merkkiä. Tämä tarkoittaa vain muutamaa dollaria kuukaudessa, jopa raskaassa käytössä. Aloittaaksesi käytön, käyttäjien on hankittava API-avaimet, jotka lisätään käyttäjän tilille ja joita voidaan käyttää kolmannen osapuolen ChatGPT-sovelluksissa.

Kun käyttäjä on liittynyt planiin OpenAI:n laskutussivulla, hän voi asettaa käyttörajoituksia, jotta välttyy yllättäviltä lisämaksuilta.

Onko ChatGPT API ilmainen?

ChatGPT API ei sisälly ChatGPT Plus -tilaukseen, eikä se ole myöskään ilmainen. API:lla on omat hinnoittelunsa.

Onko ChatGPT:lle API:a?

Kyllä, OpenAI ilmoitti API-rolloutistaan Q1 2023.

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>