Miten käyttää ChatGPT: tä Siri-pikakuvakkeena iPhonessa tai iPadissa

kuva15.jpg

Haluatko käyttää ChatGPT:ää iPhonellasi tai iPadillasi? Voit aina selata OpenAI:n ChatGPT-verkkosivustoa Safarissa aina kun haluat käyttää sitä. Mutta kätevämpi vaihtoehto on asettaa Siri-pikakomento, joka toimii tekoälyn kanssa. Ja sen sijaan, että yrittäisit itse luoda tällaisen pikakomennon, voit ladata ja asentaa muutaman ennalta suunnitellun mukautetun vaihtoehdon.

Testauksessani kokeilin kolmea erilaista ChatGPT Siri-pikakomentoa - SiriGPT, ChatGPT Siri ja Siri Pro. Kaikki niistä toimivat samalla tavalla tuodakseen ChatGPT:n voiman iPhoneen ja iPadiin.

Kun pikakuvake on asetettu, voit käynnistää sen usealla eri tavalla. Voit avata Pikakuvakkeet-sovelluksen ja napauttaa pikakuvakkeen kuvaketta. Voit lisätä pikakuvakkeen aloitusnäyttöösi, jolloin se on helpommin käytettävissä. Lisäksi voit käynnistää pikakuvakkeen käskemällä Sirin aktivoimaan sen.

1. Hanki API-avaimet

Sinun ensimmäinen askel on hankkia tarvittavat API-avaimet Open AI:lta. Näitä avaimia käyttää ChatGPT -pikanäppäin lähettääksesi pyyntöjä ChatGPT-palveluun ja vastaanottaaksesi vastaukset. Avainten hankintaprosessi on sama, oli käytössäsi sitten mikä tahansa ChatGPT-pikanäppäin.

Ava Dudessa Safarissa iPhonellasi tai iPadillasi ja siirry Open AI -alustan sivulle. Jos sinulla ei ole jo tiliä OpenAI:lla, napauta Rekisteröidy-painiketta. Muussa tapauksessa napauta Kirjaudu sisään -painiketta ja kirjaudu tilillesi. Napauta kolmejuuri-kuvaketta oikeassa yläkulmassa, vieritä asetusvalikkoon loppuun ja valitse profiilisi. Profiilivalikosta napauta Näytä API-avaimet.

kuva14.jpg

2. Luo uusi salainen avain

API-avaimet -näytössä napauta Luo uusi salainen avain -painiketta. Pidä avaimen päällä valitaksesi koko merkkijonon ja napauta sitten Kopioi. Avaa muistiinpano ja liitä avain. Jos suunnittelet kokeilevasi useampia ChatGPT-pikakomentoja, palaa Open AI -alustan sivulle, napauta OK, ja tuo Luo uusi salainen avain -painike esiin generoidaksesi toisen avaimen. Toista kopioimis- ja liittämisprosessi.

kuva3.jpg

Nyt tarkistetaan jokainen kolmesta ChatGPT pikakuvakkeesta.

Miten käyttää SiriGPT:tä

1. Hanki pikakuvake

Avaa SiriGPT-pikakuvake laitteellasi ja napauta painiketta Get Shortcut. Pikakuvakkeiden näytössä napauta painiketta Lisää pikakuvake. Pikakuvake ilmestyy Pikakuvakkeet-sovellukseen.

kuva12.jpg

2. Lisää API-avain

Palaa huomautukseen, johon liimattu yksi tai useampia API-avaimia. Valitse ja kopioi yksi avainryhmä. Palatessasi takaisin Shortcuts-sovellukseen napauta SiriGPT-pikakuvaketta ja sen kolmen pisteen kuvaketta. Tekstikentässä poista lause ”LISÄÄ API-AVAIN TÄNNE” ja liitä juuri kopioimasi API-avain. Napauta Valmis.

image11.jpg

3. Käynnistä SiriGPT

Napauta SiriGPT-pikakuvaketta suorittaaksesi sen. Kun teet tämän ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään antamaan sille pääsy puheentunnistukseen. Napauta Salli.

kuva1.jpg

4. Kysy kysymys

Kirjoita tai puhu pyyntösi. Napauta Salli, kun pyydetään yhteyttä api.openai.com:iin. SiriGPT näyttää ja lukee vastauksen. Napauta Valmis milloin tahansa. Napauta Valmis lopettaaksesi keskustelun. Napauta Kysy uudelleen kysyäksesi toista kysymystä.

kuva4.jpg

Miten käyttää ChatGPT Siriä

1. Hae pikakuvake

Avaa ChatGPT Siri pikakuvake-sivu Safarissa ja napauta Hanki pikakuvake painiketta. Pikakuvake näytölle tulee, kun napautat Lisää pikakuvake painiketta. Seuraavaksi pikakuvake tulee esiin Pikakuvakkeet-sovelluksessa.

kuva10.jpg

2. Lisää API-avain

Napauta pikakuvakkeen kolmen pisteen kuvaketta. Tekstikentässä poista lause "Korvaa tämä omalla API-avaimellasi!" ja liitä yksi Open AI:sta kopioimistasi API-avaimista. Napauta Valmis.

kuva7.jpg

3. Kysy kysymys

Napauta ChatGPT-pikakuvaketta. Kirjoita pyyntösi tekstikenttään tai sano se ääneen napauttamalla näppäimistön mikrofonikuvaketta. Anna ChatGPT-yhteyden api.openai.com:iin. Vastaus ilmestyy sitten näytölle.

kuva9.jpg

Miten käyttää Siri Pro:a

1. Hanki pikakuvake

Avaa Siri Pro -pikakuvake-sivu selaimessa ja napauta Ohjelma hankinta -painiketta. Pikakuvake-näytössä napauta painiketta Lisää pikakuvake. Pikakuvake ilmestyy Pikakuvakkeet-sovellukseen.

kuva16.jpg

2. Lisää API-avain

Napauta pikakuvakkeen kolmen pisteen kuvaketta. Tekstikentässä poista lause "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" ja liitä Open AI:sta kopioitu API-avain. Napauta Valmis.

kuva5.jpg

3. Kysy kysymys

Napauta Siri Pro pikakuvaketta. Kirjoita pyyntösi tekstikenttään tai puhu se painamalla näppäimistön mikrofoni-ikonia. Salli Siri Pron yhdistää api.openai.com:iin. Pikakuvake oletuksena vain puhuu vastauksen eikä näytä sitä, mutta jos olet taitava Siri-pikakuvakkeiden kanssa, voit ehkä muuttaa tätä ja saada vastauksen näkymään myös näytöllä.

kuva2.jpg

Miten käynnistää pikakuvake Kotinäytöltä

Sen sijaan, että käynnistäisit pikakuvakkeen Pikakuvakkeet-sovelluksen kautta, voit käynnistää sen helpommin Kotinäytöltä.

1. Lisää kotinäyttöön

Asetuksen tekeminen tapahtuu näin: paina yhtä ChatGPT-pikakuvaketta ja valitse Jaa. Valitse Jaa-valikosta Lisää kotinäyttöön. Esikatsele pikakuvakkeen nimeä ja kuvaketta, jonka jälkeen napauta Lisää.

kuva6.jpg

Kysy kysymys

Napauta Kotinäytössä olevaa kuvaketta ja puhu tai kirjoita pyyntösi saadaksesi vastauksen.

kuva13.jpg

Kuinka käynnistää pikakuvake Sirin kautta

Entistä nopeampi tapa on suorittaa pikanäppäin Sirin kautta. Sano vain: "Hei Siri [pikanäppäimen nimi]." Jos Siri ei ymmärrä, että haluat suorittaa pikanäppäimen nimen hämmennyksen takia, paras veto on nimetä pikanäppäin uudelleen.

Tämän tekemiseksi paina sitä pikakuvaketta Sovelluksessa ja valitse sitten Siirrä-niminen kohdevalikosta. Valitse nimi, joka ei aiheuta ristiriitaa jo olemassa olevan komennon kanssa. Kutsu Siri uudelleen. Puhu tai kirjoita pyyntösi ja odota vastausta.

kuva8.jpg

Liittyvät artikkelit

Näytä lisää >>